Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Φάρμακα της φύσης: Το «μυστικό» της ιατρικής των Ελλήνων

Η σύγχρονη ιατρική-φαρμακευτική έχει εξοβελίσει τις αρχαίες γνώσεις και τις έχει αντικαταστήσει με «μαγικά χάπια», τα οποία σταματάνε τον πόνο αλλά όχι την αιτία του.

Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένες οι θεραπευτικές ιδιότητες που μας προσφέρει απλόχερα η φύση με τα παράγωγά της.

Από τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, τον Ασκληπιό, τον Ιπποκράτη μέχρι τον Γαληνό και τον Μυρεψό μαθαίνουμε για τα φαρμακευτικά φυτά, την εναλλακτική ιατρική, όπως σήμερα ονομάζεται, ή αλλιώς ομοιοπαθητική, που χρησιμοποιεί τα θρεπτικά συστατικά και η θεραπεία απαιτεί χρόνο. Αντίθετα, η αλλοπαθητική ιατρική βασίζεται κυρίως σε πατενταρισμένα φάρμακα, τα οποία προφέρουν… «γρήγορη ανακούφιση» και δεκάδες παρενέργειες. Η δραστική ουσία παράγεται στο εργαστήριο με χημικό τρόπο και δεν χρησιμοποιείται το φυτό.

Η Ιατρική των Ελλήνων:

Αυθεντική διαχρονική επιστήμη Τα θρεπτικά συστατικά, τα βότανα και η φυσιοθεραπεία, αν εξεταστούν προσεκτικά, θα διαπιστωθεί ότι είναι πολύ πιο αποτελεσματικά από την αλλοπαθητική ιατρική. Βέβαια ο κάθε άνθρωπος είναι διαφορετική περίπτωση και πάντα απαιτείται καθοδήγηση ειδικού για το τι πρέπει να πάρει και σε ποια δοσολογία. Δεν σημαίνει ότι το ίδιο φάρμακο μπορεί να γιατρέψει δύο διαφορετικά άτομα, καθώς υπάρχουν για παράδειγμα οι αλλεργίες. Σε σχετική έρευνα το ΠΥΓΜΗ απέδειξε ότι τίποτα δεν υπάρχει τυχαία στην φύση και καθετί έχει το λόγο ύπαρξής του. Ακόμα και η παρουσία εκείνων των φυτών που μας προκαλούν δυσφορία όπως οι αγριάδα, γαϊδουράγκαθο και τσουκνίδα έχουν ιδιαίτερα ωφέλιμες ιδιότητες για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Δείτε επίσης:
Βότανα και οι θεραπευτικές τους ιδιότητες από το Α ως το Ω…
Τα 5 σημαντικά όργανα αποβολής τοξινών

Επίσης, βότανα που χρησιμοποιούνται ευρέως στην μαγειρική όπως μαϊντανός, άνηθος, βασιλικός, δυόσμος και σέλινο είναι ευεργετικά για τον οργανισμό μας. Εξίσου ωφέλιμα είναι το σκόρδο και το κρεμμύδι που ανήκουν στην κατηγορία των βολβωδών λαχανικών.

Δείτε επίσης:
Καθαρίστε τα νεφρά σας με μισό ευρώ!
Χυμός σέλινου
Μαϊντανός για ενέργεια και ζωντάνια!

Σημαντικό φάρμακο της φύσης αποτελεί και το σύκο. Έτσι λοιπόν, κρίνεται σκόπιμο να γίνει ιδιαίτερη μνεία για τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Ωστόσο, η λίστα των φαρμακευτικών φυτών είναι ανεξάντλητη. Eνδεικτικά σας παραθέτουμε τα πιο εύχρηστα βότανα που είθισται να πίνουμε εμπλουτίζοντας τον οργανισμό μας με ευεργετικές ιδιότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα «Φάρμακα της Φύσης» όχι μόνο θεραπεύουν, αλλά και προλαμβάνουν τον ανθρώπινο οργανισμό από διάφορες ασθένειες. Εν κατακλείδι είναι προτιμότερο να προσφεύγουμε σε εναλλακτικούς φυσικούς τρόπους αντιμετώπισης διαφόρων προβλημάτων υγείας, εφόσον είναι δυνατόν, παρά να επιβαρύνουμε τον οργανισμό μας με χημικά φάρμακα.



* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

pygmi.gr


*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.