Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

Αίγυπτος: Ποινικοποίηση της σεξουαλικής παρενόχλησης

Στην ποινικοποίηση της σεξουαλικής παρενόχλησης προχώρησε η Αίγυπτος για πρώτη φορά στην ιστορία της, με στόχο να μπει φρένο στο εκτεταμένο στην αραβική χώρα φαινόμενο.
Η σεξουαλική παρενόχληση τιμωρείται πλέον τουλάχιστον με έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 3.000 αιγυπτιακές λίρες σύμφωνα με διάταγμα που υπέγραψε ο απερχόμενος μεταβατικός πρόεδρος Άντλι Μάνσουρ.
Όσοι παρενοχλούσαν σεξουαλικά σπάνια διώκονταν μέχρι σήμερα, συνήθως με κατηγορίες για βαρεία σωματική βλάβη, αλλά ακόμη και τότε συχνά κρίνονταν αθώοι.
Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών υπολογίζει ότι 99,3% των γυναικών στην Αίγυπτο έχουν παρενοχληθεί σεξουαλικά, όπως αποκαλύπτεται σε αναφορά του Οργανισμού το 2013. Ωστόσο, είναι εκείνες που συχνά κατηγορούνται ως υπαίτιες και όχι οι δράστες.
Ακτιβιστές καλωσόρισαν το νόμο, αλλά αναμένουν να δουν εάν θα εφαρμοσθεί από την αστυνομία.
Η αστυνομία, μέλη της οποίας συχνά είναι οι δράστες, αποτρέπει πολλές φορές τις γυναίκες από την καταγγελία της σεξουαλικής παρενόχλησης.
Αστυνομικός, ωστόσο, προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών της αστυνομίας επισημαίνοντας στην βρετανική εφημερίδα Guardian ότι το πρόβλημα είναι κοινωνικό, καθώς τα κορίτσια αισθάνονται ατιμασμένα και γι” αυτό αποφεύγουν να καταγγείλουν το έγκλημα.


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

pygmi.gr


 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.