Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Τσάι - Τα λέει όλα

Κάνοντας μια αναζήτηση στο Internet, θέλησα, να ξαναθυμηθώ, όσες από τις πολλές, ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού είχα ξεχάσει. Είναι αλήθεια, ότι πολλές φορές συγκρατούμε την ουσία των πραγμάτων και παρακάμπτουμε τις λεπτομέρειες και η ουσία είναι, ότι το τσάι, με τις πολλές και διαφορετικές ποικιλίες του, βοηθάει σε ένα σημαντικό αριθμό από θέματα, που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ευεξία. Έτσι λοιπόν, παραθέτω πιο κάτω, έναν αριθμό ευεργετημάτων, που αποδίδουν στο τσάι.

Κάποια από αυτά, είναι τεκμηριωμένα, με βάση επιστημονικές έρευνες, δεν μπορώ όμως να πω με σιγουριά ποια. Το αφήνω στην κρίση σας, με μια παραίνεση μόνο: Το πιο καλό και ευεργετικό προϊόν, μπορεί, να εξελιχθεί σε άκρως επικίνδυνο, όταν το παρακάνουμε. Το ελαιόλαδο μπορεί, να βοηθάει στις καρδιοπάθειες, αλλά τι θα συνέβαινε, αν κάποιος κατανάλωνε ένα λίτρο με μιας; Έτσι και το τσάι, μπορεί να είναι πολύ ωφέλιμο, για τους λόγους, που παρατίθενται πιο κάτω, αλλά όλα αυτά, μέσα στα πλαίσια μιας λελογισμένης χρήσης.

Ωφέλη από την χρήση του τσαγιού, σαν ρόφημα

Περιέχει αντιοξειδωτικά, που μάχονται τις ελεύθερες ρίζες, που με την σειρά τους ενοχοποιούνται για τον καρκίνο
Βοηθάει στην αποσυμφόρηση και την σκλήρυνση των αρτηριών και μάχεται την θρόμβωση
Βοηθάει στο κυκλοφοριακό και μειώνει τον κίνδυνο για καρδιακά
Βελτιώνει τα επίπεδα χοληστερίνης
Βοηθάει στην εξισορρόπηση της αρτηριακής πίεσης
Καταπραΰνει το πεπτικό σύστημα
Χωρίς ζάχαρη, ανακουφίζει από την διάρροια
Ωφελεί στις περιπτώσεις ρευματοειδούς αρθρίτιδας (πράσινο τσάι)
Το πράσινο τσάι πάλι, βοηθάει την καύση των επί πλέον θερμίδων, σε περιπτώσεις δίαιτας και βελτιώνει τον μεταβολισμό των τροφών.
Βοηθάει στην πρόληψη της πλάκας και της τερηδόνας (πράσινο τσάι).
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Βοηθάει στην ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

minutetips


*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.