Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Ομηρική Πανεπιστημονική

Οι δύο πλευρές του επιστημονικού κηρυκείου ,άνοδος και κάθοδος ενέργειας ομηρικού πεδίου.

Η επιστημονική μέθοδος

περιλαβάνει τα ακόλουθα βήματα και χαρακτηρίζεται από την επαναλαμβανόμενη εκτέλεση τους:

Παρατηρήσεις πάνω σε ένα φυσικό φαινόμενο ή ομάδα φυσικών φαινομένων.
Σχηματισμός μιας γενικής υπόθεσης (μοντέλου) η οποία είναι συνεπής με τις παρατηρήσεις που έγιναν (μπορεί να τις εξηγήσει).
Χρησιμοποίηση της υπόθεσης για να γίνουν προβλέψεις για την ύπαρξη άλλων φυσικών φαινομένων ή για τα ποσοτικά αποτελέσματα νέων παρατηρήσεων σε ότι αφορά το ίδιο φαινόμενο.
Εξέταση των προβλέψεων που έγιναν με επιπρόσθετες παρατηρήσεις και διεξαγωγή πειραμάτων και αναθεώρηση της υπόθεσης ανάλογα, έτσι ώστε να είναι συνεπής και με τα νέα δεδομένα.

Τα δύο τελευταία βήματα επαναλαβάνονται συνεχώς, ενισχύοντας συνεχώς την ισχύ της υποθέσεως μέσα στα όρια της ακρίβειας των παρατηρήσεων. Όταν η αλήθεια μιας υπόθεσης έχει εξακριβωθεί διαμέσου παρατηρήσεων, πειραμάτων και κριτικής σκέψης, τότε γίνεται αποδεκτό ότι αποτελεί μια ικανοποιητική αναλυτική-συστημική προσέγγιση της πραγματικότητας και έτσι αποκτά τη θέση επιστημονικής θεωρίας. Οι προβλέψεις της θεωρίας αυτής εξακολουθούν να ελέγχονται και είναι πιθανό μελλοντικές παρατηρήσεις και πειράματα να την καταρρίψουν, οπότε διατυπώνεται μια νέα, βελτιωμένη και γενικότερη υπόθεση, η οποία εξηγεί τόσο τις προηγούμενες, όσο και τις νέες παρατηρήσεις.

Αν η υπόθεση επιβεβαιώνεται επανειλημμένα μέσω του πειράματος, τότε γίνεται θεωρία και οι νέες προβλέψεις στηρίζονται πάνω της. Οι εσφαλμένες προβλέψεις, εσωτερικές ασυνέπειες ή ανεξήγητα φαινόμενα ενεργοποιούν μια διαδικασία διόρθωσης των υποθέσεων, που με τη σειρά τους δοκιμάζονται κ.ο.κ.. Οποιαδήποτε υπόθεση είναι αρκετά ισχυρή για τη δημιουργία προβλέψεων μπορεί να δοκιμάζεται με αυτόν τον τρόπο.

Ωστόσο, μια μη επαληθευμένη υπόθεση είναι δυνατόν να γίνει ευρύτερα αποδεκτή, βάσει κάποιας διαισθητικής ή λογικής αντίληψης της εγκυρότητάς της, οπότε ονομάζεται αξίωμα. Βικιπαιδεία.

Υπάρχει διδάσκεται η επιστημονική μέθοδος μέσα από τα Έπη τα Ομηρικά;

Μα όλη η άρτια δομή του λόγου της σκέψης της πλοκής του Έπους, αλλά και ο χαρακτήρας των πρωταγωνιστών σμιλεύει ένα καθαρό μυαλό παρατήρηση θεωρία υπόθεση, πείραμα, επιβεβαίωση, συμπέρασμα, κρίση διάκριση και αφήνει χώρο για το αξίωμα την διαισθητική αντίληψη ως συμπεριεκτική κατασκευή.

Ο Οδυσσέας ψάχνει περιεργάζεται εξερευνεί σκέπτεται δοκιμάζει δοκιμάζεται κατασκευάζει παρατηρεί επιβεβαιώνει επιβεβαιώνεται ζητά αποδείξεις, δίδει αποδείξεις. Τίποτα δεν ξεφεύγεια από την διορατική του ματιά.

Εν καταλήξει τα Ομηρικά Έπη είναι η πεμπτουσία της κριτικής σκέψης της λογικής και της καλλιτεχνικής διαισθητικής πλευράς ενώνοντας τις δύο κύριες αντιλήψεις του ανθρωπίνου εγκεφάλου αρμονικά.

Οι μεγάλοι επιστήμονες ήταν πρωτίστως ευφάνταστοι φιλόσοφοι. Πρώτα οραματιζόταν την λύση και μετά φτιάχνανε την εξίσωση του προβλήματος.

Το πρόβλημα της επιστημονικής μεθόδου είναι συνήθως ένα πρόβλημα έλλειψης φαντασίας που τα Ομηρικά Έπη το λύνουν αποτελεσματικά διευρύνοντας την αντιληπτική ικανότητα σε κάθετα και οριζόντια πεδία ενεργειακά

Αστραία


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

astreaastreaa


 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.