Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Πέμπτη 1 Μαΐου 2014

Αρχαίο κράνος περικεφαλαία

Κορινθιακού τύπου περικεφαλαία.

Τα αρχαία κράνη δημιουργούνται χρησιμοποιώντας το μέταλλο ή το ξύλο και χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του αρχαίου χρόνου για την προστασια στο κεφάλι του κομιστή κατά τη διάρκεια του πολέμου
Πρωτοεμφανίστηκε τον 8 αι. π.χ. εξελίχτηκε σταδιακά και, έως τα μέσα του 5 α.ι όπου και άρχισε η αντικατάσταση της, αποτέλεσε την δημοφιλέστερη περικεφαλαία πανελλαδικά και χρησιμοποιήθηκε έως το τέλος τον Μηδικών Πολέμων (490 – 479 π.χ.) είναι γνωστό μέχρι σήμερα ως το κατεξοχήν αρχαίο Ελληνικό πολεμικό κράνος. Γνώρισε μεγάλη διάδοση και πέρα από τα γεωγραφικά σύνορα της αρχαίας Ελλάδας.

Ο Ηρόδοτος αναφέρει, ότι το κράνος αυτό έχει την καταγωγή του από την Κόρινθο. Η τέχνη της κατασκευής του ήταν παρόμοια με την τέχνη κατασκευής μεταλλικών σκευών και απαιτούσε μεγάλη δεξιοτεχνία.


Περικεφαλαία Σπαρτιατών




* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

greeksurnames


 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.