Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Κυριακή, 30 Μαρτίου 2014

Προβιοτικά και καρότα τουρσί

η υγιής εντερική λειτουργία του οργανισμού μας είναι το θεμέλιο της καλής
υγείας μας
και
αυτό εξαρτάται από την ευαίσθητη ισορροπία των εντερικών βακτηρίων - σε επόμενη ανάρτηση όλες οι πληροφορίες για τα άκρως απαραίτητα για τη ζωή μας αυτά βακτήρια -
την ευαίσθητη αυτή ισορροπία του εντερικού μας συστήματος την βοηθούν να διατηρηθεί τα γνωστά μας προβιοτικά
όνομα που έχει δοθεί σε ωφέλιμα για τον οργανισμό μας βακτηρίδια από τις ελληνικές λέξεις προ + βίος - στα αγγλικά probiotic -
οι πιο γνωστές μας τροφές που περιέχουν αυτούς τους ωφέλιμους μικροοργανισμούς είναι
- το γιαούρτι
- τα τρόφιμα ζύμωσης - τα γνωστά μας τουρσιά -
- το κεφίρ
- το προζύμι
- το kvass - χυμοί ζυμωμένων λαχανικών
και
- το kombucha - σε επόμενη ανάρτηση όλες οι πληροφορίες για τα προβιοτικά και την σημαντικότητά τους -
σήμερα ας δούμε πως μπορούμε να κάνουμε καρότα τουρσί καθώς τα τρόφιμα ζύμωσης - μιά πανάρχαια τεχνική - είναι από τις καλύτερες πηγές προβιοτικών
λοιπόν:
τα καρότα τουρσί είναι ιδιαίτερα νόστιμα με ήπια γεύση
και
είναι μια υγιεινότατη σαλάτα - που μπορεί να συνοδεύσει ένα πλήθος τροφών - ιδιαίτερη σημαντική για όλη μας την οικογένεια...
και θα χρειαστούμε:
1 κιλό καρότα
θαλασσινό αλάτι
νερό φιλτραρισμένο - χωρίς χλώριο και προσμίξεις
δοχείο ζύμωσης και
γυάλινα βάζα αποθήκευσης
καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε σε ροδέλες
τοποθετούμε τα καρότα μας στο δοχείο ζύμωσης το οποίο μπορεί να είναι ένα μεγάλο γυάλινο βάζο αφήνοντας περίπου δυό - 2 - εκατοστά κενό από το στόμιο του βάζου...
καλύπτουμε με αλατόνερο 2% - για να φτιάξουμε το αλατόνερο διαλύουμε 20γρ. αλάτι σε ένα λίτρο νερό χωρίς προσμίξεις...
προσέχουμε τα καρότα μας να είναι βυθισμένα στο αλατόνερο και αν αυτό δεν είναι εφικτό τοποθετούμε ένα βάρος πάνω τους και
κλείνουμε χαλαρά το καπάκι του βάζου μας...
αφήνουμε τα καρότα μας σε θερμοκρασία δωματίου για τρεις περίπου εβδομάδες για να αρχίσει και να ολοκληρωθεί η ζύμωση...
δεν ξεχνάμε να ανακατεύουμε κάθε μέρα και να ελέγχουμε ότι τα καρότα μας είναι βυθισμένα στο αλατόνερο για να μην κινδυνεύουν να μας μουχλιάσουν... ...
μόλις είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα - ο χρόνος εξαρτάται και από τα προσωπικά μας γούστα δηλαδή αν θέλουμε έντονη γεύση και όσφρηση δίνουμε στα καρότα μας περισσότερο χρόνο ωρίμανσης - μεταφέρουμε τα καρότα μας μαζί με την άρμη τους σε γυάλινα βάζα τα
οποία σκεπάζουμε καλά και τα μεταφέρουμε στο ψυγείο μας ή σε σκοτεινό και δροσερό χώρο...
σημείωση:
μία ζύμωση με 1% έως 1,5% αλάτι μπορεί να κρατήσει καλά για τουλάχιστον 4 έως 6 μήνες στο ψυγείο μας ή σε σκοτεινό και δροσερό μέρος
ενώ
μιά ζύμωση με 2% αλάτι θα κρατήσει για τουλάχιστον 3 μήνες, εάν τα λαχανικά διατηρούνται βυθισμένα στην άρμη...
καλή επιτυχία!!!
-σε επόμενη ανάρτηση περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία ζύμωσης λαχανικών αλλά και φρούτων…



Διαβάστε επίσης:

Καλλιεργήστε το φαρμακείο σας

Πατσουλί / Pogostemon cablin

Ιπποφαές

Tamanu oil–Calophyllum inophyllum oil

Κράταιγος


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

=> botanologia.blogspot.gr

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.