Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Βρέθηκε άγαλμα του Βούδα φτιαγμένο από μετεωρίτη

Ένα άγαλμα του Βούδα ανακάλυψαν Γερμανοί επιστήμονες το υλικό του οποίου είναι από μετεωρίτη που έπεσε στα σύνορα Σιβηρίας - Μογγολίας πριν από περίπου 10.000 - 20.000 χρόνια.
Οι επιστήμονες ονόμασαν το άγαλμα «Σιδερένιο Άνθρωπο» και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις απεικονίζει κάποιον βουδιστικό Θεό- πιθανώς τον Βαϊσραβάνα.
Πρόκειται για δημιούργημα του 8ου και του 10ου αιώνα, μάλλον από τον πρωτοβουδιστικό θιβετανικό πολιτισμό των Μπον.
Εχει ύψος 24 εκατοστά και ζυγίζει 10,6 κιλά Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως είναι κατασκευασμένο από ένα πολύ σκληρό υλικό το οποίο εντάσσεται σε μια σπάνια κατηγορία σιδηρούχων διαστημικών πτερωμάτων τα οποία ονομάζονται αταξίτες μετεωρίτες και τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα νικελίου. Ο "Σιδερένιος Ανθρωπος" μετά τη γεωχημική ανάλυση έδειξε πως είναι "συγγενής" με πολλά διαστημικά πετρώματα τα οποία βρίσκονται στα σύνορα μεταξύ Σιβηρίας και Μογγολίας.

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

iefimerida
Πηγή

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.