Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2014

Φύκια

Τα φύκια είναι τα πιο αρχαία φυτά που εμφανιστήκαν στη γη. Φύκια είναι ένας όρος που αναφέρετε συνήθως σε όλα τα ειδή των υδρόβιων φυτών και υπάρχουν πάνω από δέκα χιλιάδες ποικιλίες, πολλές από τις οποίες είναι βρώσιμες.. Εμπειρικά διαχωρίζονται από τα μέσα του 19ου αιώνα με βάση το χρώμα του θαλλού σε καφέ, κόκκινα και πράσινα. Έκτος το χρώμα διαφέρουν σημαντικά σε πολλές υπερδομές και βιοχημικά χαρακτηριστικά. Κόκκινο και καφέ φύκια είναι σχεδόν αποκλειστικά θαλάσσια, ενώ τα πράσινα φύκια είναι επίσης κοινά και σε γλυκά νερά (ποτάμια και λίμνες). Τα τελευταία χρόνια η διατροφική αξία των φυκιών έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των επιστημόνων αφού φαίνεται πως μπορούν να προσφέρουν σημαντικά οφέλη στην υγεία μας. Για χιλιάδες χρονιά παραδοσιακοί θεραπευτές έχουν χρησιμοποίηση φύκια για ανανέωση και ζωτικότητα. Στην Κινέζικη ιατρική η χρήση των φυκιών είναι διαδεδομένη εδώ και αιώνες. Οι φυτικές ίνες των φυκιών μπορεί να βοηθήσουν στην σωστή λειτουργία του εντέρου και επιπλέον φαίνεται να έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.
Προκαταρκτικές έρευνες μας δείχνουν ότι κάποιοι πολυσακχαρίτες (φυκοϊδάνες) που βρίσκονται κυρίως στα καφέ φύκια μπορεί να έχουν αντικαρκινική δράση.
Τα φύκια είναι από τις καλύτερες πηγές σε ιχνοστοιχεία, μέταλλα, βιταμίνες, αμινοξέα και πρωτεΐνες. ωφελούν το συκώτι και τα νεφρά. Όταν καταναλώνονται καθημερινά μπορούν να προωθήσουν την ανάπτυξη των μαλλιών και να αποτρέψουν την απώλεια τους. Χαρίζουν δέρμα χωρίς ρυτίδες, απαλό και φωτεινό. Τα φύκια είναι πολύ πλούσια σε ιώδιο που είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του θυρεοειδή αδένα. ένα μέταλλο απαραίτητο για την καλή λειτουργία του εγκεφάλου και του μεταβολισμού και περιέχουν φθόριο που προστατεύει τα δόντια. Το ασβέστιο και ο σίδηρος έχουν την τάση να συγκεντρώνονται σε μεγαλύτερες ποσότητες στα φύκια από ότι στα επίγεια φυτά. Μία μερίδα 8g αποξηραμένα φύκια Wakame μας δίνει πολύ περισσότερο ασβέστιο από ένα ποτήρι γάλα, και μία μερίδα dulse μας δίνει πολύ περισσότερο σίδηρο από 100 g μοσχαρίσιο φιλέτο Περιέχουν επίσης και άλλα ιχνοστοιχεία που είναι απαραίτητα για την υγεία των οστών σε συνδυασμό με μια ισορροπημένη διατροφή . τα φύκια περιέχουν σε ωφέλιμα επίπεδα βιταμίνες A, C και E και αποτελούν από τις λίγες φυτικές πηγές σε βιταμίνη Β12, έτσι είναι σημαντικό συμπλήρωμα στην διατροφή των χορτοφάγων. Επιπλέον περιέχουν πολύ μικρές ποσότητες λίπους, και είναι πλούσια σε πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας. Στην Κινέζικη ιατρική η χρήση των φυκιών είναι διαδεδομένη εδώ και αιώνες. Οι φυτικές ίνες των φυκιών μπορεί να βοηθήσουν στην σωστή λειτουργία του εντέρου και επιπλέον φαίνεται να έχουν αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτική δράση.
Προκαταρκτικές έρευνες μας δείχνουν ότι κάποιοι πολυσακχαρίτες (φυκοϊδάνες) που βρίσκονται κυρίως στα καφέ φύκια μπορεί να έχουν αντικαρκινική δράση. Αυτά όμως τα οφέλη δεν έχουν μελετηθεί ακόμα σε ανθρώπους.
Τα βρώσιμα φύκια είναι Χρήσιμα σε αυτούς που θέλουν να χάσουν βάρος -γιατί έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, οι οποίες δίνουν το αίσθημα του κορεσμού, ρυθμίζουν την κινητικότητα του εντέρου και συμβάλουν στην μείωση του λίπους. Αυξάνουν τον μεταβολισμό και είναι χαμηλά σε θερμίδες και λίπος αλλά προσφέρουν συγχρόνως πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για την μείωση της κυτταρίτιδας και την πρόληψη της κατακράτησης υγρών.

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.