Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Αλόη (aloe vera)

Η αλόη είναι πασίγνωστη για τις καθαρτικές ιδιότητες και την υπακτική της δράση, αλλά επειδή η επίδρασή της είναι αρκετά ισχυρή στο στομάχι και στο συκώτι, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείται ως τελευταία λύση. Η λήψη της από στόματος σε μορφή αποξηραμένης σκόνης των φυτών έχει άμεση δράση κατά της δυσκοιλιότητας αλλά ενδέχεται να προκαλέσει διάρροια με αίμα και πυρετό. Δεν είναι τοξική, αλλά στα προβλήματα δυσκοιλιότητας είναι καλό να καταφεύγουμε σε άλλα, ηπιότερα βότανα αρχικά καθώς το συγκεκριμένο περιέχει ανθρακινόνες. Απαγορεύεται η κατάπωση της αλόης από εγκύους και από γυναίκες στην έμμηνο ρύση.

Πιο ασφαλής χρήση είναι αυτή του ζελέ αλόης που εξάγεται από τα φύλλα της και ενδείκνυται για την επούλωση εγκαυμάτων και ανοιχτών πληγών. Επίσης, το ζελέ της αλόης έχει φυσικές αποτοξινωτικές ιδιότητες και η κατανάλωση από το στόμα μπορεί να βελτιώσει την κανονικότητα του εντέρου αυξάνωντας την απορρόφηση πρωτεϊνών, ενώ ταυτόχρονα αποβάλλονται πολλοί μύκητες και βακτήρια με αποτέλεσμα να ενισχύεται το πεπτικό σύστημα.


Που φύεται: Σε όλον τον κόσμο εκτός από τις παγωμένες περιοχές και την έρημο.
Πότε μαζεύεται: Σχεδόν όλο το χρόνο.
Μέρος που χρησιμοποιούμε: Ολόκληρο το φυτό.
Βοτανοθεραπείες: καθαρτικό, επουλωτικό, αντιβακτηριακό κ.α.
Χρήσεις:
Επούλωση πληγών
Δυσκοιλιότητα
Εγκαύματα

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.