Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

Συσφικτική μάσκα σώματος με άρωμα μέντας

Αποκτήστε υπέροχο σφριγηλό κορμί με τέλεια κοιλιά, πόδια και μπράτσα φτιάχνοντας μια συσφικτική μάσκα σώματος με άρωμα μέντας.
Θα χρειαστείτε:
- 50 γραμμάρια αλάτι
- 3 κουταλιές της σούπας σπόρους τριγωνέλλας
- 3 κουταλιές της σούπας πουλμονάρια
- 3 κουταλιές της σούπας μαραθόσπορο
- 6 στελέχη φρέσκιας μέντας ή 3 κουταλιές της σούπας αποξηραμένη μέντα
- 600 γραμμάρια απιονισμένο νερό
Αν θέλετε προσθέστε και:
- 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο ιεροβότανο
- 10 σταγόνες αιθέριο έλαιο γεράνι
Τρόπος παρασκευής:
Πάρτε μια μικρή κατσαρόλα και ρίξτε μέσα το απιονισμένο νερό, βάλτε την στο μάτι και προσθέστε τους σπόρους τριγωνέλλας, την αποξηραμένη πουλμονάρια και το μαραθόσπορο.
Στη συνέχεια προσθέστε τη μέντα. Αν είναι αποξηραμένη βάλτε την όπως είναι στο μείγμα. Αν όμως είναι φρέσκια χτυπήστε τη λιγάκι με το γουδί, έτσι ώστε να σπάσουν οι δεσμοί του φυτού στα φύλλα και να βγάλουν περισσότερους χυμούς.
Αφήστε λοιπόν το μείγμα να πάρει μια βράση και χαμηλώστε τη θερμοκρασία στο μισό, διατηρώντας την για 15 λεπτά.
Στραγγίξτε το διάλυμα και προσθέστε το αλάτι. Ανακατέψτε πολύ καλά, έτσι ώστε να διαλυθεί πλήρως το αλάτι και ενισχύστε τη συσφικτική αυτή μάσκα τοποθετώντας και τα αιθέρια έλαια ιεροβότανου και γερανιού.
Τρόπος εφαρμογής:
Πάρτε 4 ελαστικούς επιδέσμους και βυθίστε τους για λίγη ώρα στο διάλυμα που έχετε παρασκευάσει. Στραγγίξτε τους και τοποθετήστε τους δύο από αυτούς σε ένα σακουλάκι, κλείστε τους και αφήστε τους στην κατάψυξη για 15- 20 λεπτά.
Στη συνέχεια πάρτε έναν από τους δυο επιδέσμους που απέμειναν και τυλίξτε τους γύρω – γύρω από το πόδι σας, ξεκινώντας από τα δάκτυλα και καταλήγοντας ψηλά στη λεκάνη. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία και με τον άλλο επίδεσμο και παραμείνετε έτσι για 15–30 λεπτά.
Αφού περάσει ο χρόνος, αφαιρέστε τους επιδέσμους και βάλτε αυτούς που είχατε τοποθετήσει στην κατάψυξη. Αφήστε τους για άλλα 15-30 λεπτά και αφαιρέστε τους σταδιακά. Δεν ξεπλένεστε καθόλου, διότι όλα τα συστατικά εξακολουθούν και δουλεύουν πάνω στο κορμί σας ακόμη και μετά την λήξη εφαρμογής της θεραπείας.
Αξίζει να σημειωθεί πως μπορείτε να διατηρήσετε το διάλυμα της μάσκας στο ψυγείο για μια εβδομάδα.


Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.