Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Η Hurriyet στα ''άδυτα'' του μουσείου κατασκοπείας της ΜΙΤ...

Η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών MIT άνοιξε για πρώτη φορά στην ιστορία της τις πόρτες του μουσείου της για τη τουρκική εφημερίδα daily Hurriyet, επιτρέποντας μία μοναδική ματιά στα εκθέματά της.


Κοριοί κρυμμένοι σε τακούνια παπουτσιών, σαπούνια, ζυγαριές, στυλό και γραβάτες είναι μόνο ένα μέρος του κατασκοπευτικού εξοπλισμού που χρησιμοποιήθηκε μεταξύ του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και του τέλους του Ψυχρού Πολέμου από την ΜΙΤ.

Τα αντικείμενα αυτά θεωρούνται ιστορικά κειμήλια από τη τουρκική υπηρεσία πληροφοριών, η οποία ωστόσο δεν χαρακτηρίζει μουσείο τις εγκαταστάσεις όπου εκτίθενται.

Η MİT ιδρύθηκε το 1965 για να αντικαταστήσει την Εθνική Υπηρεσία Ασφαλείας που ιδρύθηκε το 1926.

Η Hurriyet ζήτησε να ξεναγηθεί στο κτίριο και η απάντηση της MIT ήταν θετική. Το γεγονός ότι η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών διαθέτει αυτού του είδους το μουσείο, είχε γίνει γνωστό από την 85η επέτειο ίδρυσής της, το 2011.

Ωστόσο, τώρα είναι η πρώτη φορά που άνοιξε τις πόρτες του. Ο κατασκοπευτικός εξοπλισμός που επιτρέπεται να δει το κοινό, βρίσκεται πίσω από γυάλινες προθήκες στο μουσείο.
O Εξοπλισμός που θεωρείται «άκρως απόρρητος», αντίθετα, φυλάσσεται σε κλειδωμένα δωμάτια. Σύμφωνα με αξιωματούχο της MIT σε αυτά τα αντικείμενα έχει πρόσβαση μόνο το εξουσιοδοτημένο προσωπικό της υπηρεσίας.

Η MIT επέτρεψε στη daily Hurriyet να φωτογραφήσει τα αντικείμενα, αλλά δεν μοιράστηκε με την εφημερίδα τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτά.

Πηγή

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.