Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Guardian: Οι ελληνικοί θησαυροί μιλούν για 8.000 χρόνια Ιστορίας - Αρχαία εκθέματα πηγαίνουν στην Αυστραλία και εντυπωσιάζουν

Για άλλη μια φορά οι θησαυροί της αρχαίας Ελλάδας έρχονται να υποκαταστήσουν το κύρος της σύγχρονης Ελλάδας. Με αφομή την επικείμενη έκθεση στο Ελληνικό Μουσείο της Αυστραλίας, ο βρετανικός Guardian γράφει γι' αυτή την ανεκτίμητη πολιτιστική προσφορά των προγόνων μας.

Αναφέρει πως τα εκθέματα θα «μιλήσουν» με τον απαράμιλλο τρόπο τους για 8000 χρόνια Ιστορίας. Από το Μουσείο Μπενάκη στο Ελληνικό Μουσείο στη Μελβούρνη και με αφορμή την έκθεση «Θεοί, Μύθοι, θνητοί», εκθέματα διαφορετικών περιόδων θα μπορούν να αναπτύξουν μια έντονη σχέση με το αυστραλιανό κοινό, αλλά και με τους ομογενείς. Τα εκθέματα θα παραμείνουν για μια δεκαετία. Πολλά από αυτά (αρχαία γυναίκεια ειδώλια έως περιδέραια του 19ου αιώνα) δεν έχουν φύγει ποτέ από την Ελλάδα.



* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

iefimerida.gr
skotinoprosopo


 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.