Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Αντισκορικά με βότανα και αιθέρια έλαια

Αυτές τις μέρες άρχισα να τακτοποιώ τις ντουλάπες μου,ξέρετε τώρα πολλή δουλειά και κούραση.Από φέτος αποφάσισα να μη βάλω πια χημικά αντισκορικά και έτσι, ψάχνοντας περιοδικά,στο net και ό,τι θυμόμουν από τη μητέρα μου, έφτιαξα με φυσικά υλικά που είχα.Με τα χημικά-έστω και εγκεκριμένα-επιβαρύνουμε την ατμόσφαιρα του σπιτιού και την υγεία μας.Χρησιμοποίησα διάφορα βότανα και αιθέρια έλαια-τώρα με την παρασκευή καλλυντικών υπάρχουν στο σπίτι-τα έβαλα σε σακουλάκια και τα κρέμασα.Επίσης ξεχωριστά μέσα στις θήκες των ρούχων έβαλα μια ροδέλα βαμβάκι εμποτισμένη με λεβάντα.



Τα βότανα πού χρησιμοποίησα:



Λεβάντα(το πιο γνωστό για το σκόρο),θυμάρι,κόκκους πιπέρι,ευκάλυπτο,κομματάκια κανέλας,γαρίφαλα(μπαχάρι)δάφνη,δεντρολίβανο και τριαντάφυλλο(είχα μπουμπουκάκια).

Αν έχετε μπορείτε να προσθέσετε:ξύλο κέδρου,βασιλικό,μοσχολίβανο.



Στο παραπάνω ποτ πουρί έριξα 5-6 σταγόνες αιθέριο λεβάντα,τριαντάφυλλο και από 2 σταγόνες θυμάρι,δάφνη και γαρίφαλο.

Επίσης μπορείτε να φτιάξετε τα ακόλουθα:



Λεβάντα-αιθέριο λεβάντας.



Λεβάντα,μοσχολίβανο-αιθέριο λεβάντας.



Δεντρολίβανο,μέντα,λεβάντα,κανέλα,γαρίφαλα,κέδρος.



Φτιάχνουμε πουγκάκια,μοιράζουμε το ποτ πουρί και τα κρεμάμε ανάμεσα στα ρούχα.Ανοίγεις τη ντουλάπα σου και μυρίζει υπέροχα!

Τα συρτάρια μπορούμε να τα αρωματίσουμε με ροδοπέταλα και αιθέριο τριαντάφυλλο,είναι βεβαίως ακριβό,αλλά έστω τα πιο καλά μας ρούχα το αξίζουν.





* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

aromacooking
Η ΛΙΣΤΑ ΜΟΥ

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.