Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τετάρτη, 11 Ιουνίου 2014

Σαμαράς: Το φθινόπωρο οι ανακοινώσεις για τις φορολογικές μειώσεις

Αθήνα
Το νέο κυβερνητικό σχήμα συμβολίζει μια νέα ημέρα στη μεγάλη προσπάθεια εξυγίανσης των τελευταίων ετών, ανέφερε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση του νέου Υπουργικού Συμβουλίου. Προανήγγειλε ότι το φθινόπωρο θα γίνουν ανακοινώσεις για φορολογικές μειώσεις, ενώ σημείωσε πως η κυβέρνηση έχει στόχο να εξαντλήσει την τετραετία. Προτεραιότητα η αποκατάσταση των αδικιών, ανέφερε στην ομιλία του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο κ. Σαμαράς απέδωσε εύσημα στα μέλη του προηγούμενου Υπουργικού Συμβουλίου που δεν μετέχουν πια στην κυβέρνηση, λέγοντας πως όλοι παρήγαγαν σημαντικό έργο. «Δεν ήταν εύκολο να είσαι υπουργός, να στηρίζεις δύσκολες αποφάσεις και να δέχεσαι επιθέσεις, συχνά άδικες» ανέφερε.

«Επιτελέστηκε πολύ σύντομα πολύ σημαντικό έργο. Μόλις πριν από δύο χρόνια, λίγοι πίστευαν θα τα καταφέρουμε. Σήμερα όλοι βλέπουν ότι η χώρα έχει κάνει άλματα» σημείωσε και πρόσθεσε ότι μόνο κάποιοι μικρόψυχοι ακόμη αρνούνται την πρόοδο, «αλλά όσο περνά ο καιρός θα μένουν μόνοι».

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως ό,τι πετύχαμε οφείλεται στις θυσίες του ελληνικού λαού, στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, αλλά και στους βουλευτές που στήριξαν την κυβέρνηση σε δύσκολες στιγμές.

«Φυσικά φάνηκαν και αδυναμίες, αλλά το συνολικό θετικό αποτέλεσμα το πιστώνεται η χώρα κι όχι μόνο κυβέρνηση. Η χώρα αντιμετωπίζει πλέον το μέλλον με αισιοδοξία. Τώρα μιλάμε για το μέλλον, πριν από δύο χρόνια αποτρέπαμε την καταστροφή, κουβαλούσαμε ακόμη τις αμαρτίες του παρελθόντος».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πως στόχος είναι πάντα η έξοδος από την κρίση και το τέλος των μνημονίων, που θα επιτευχθεί με διαρθρωτικές αλλαγές και ανάπτυξη.

«Η ανάκαμψη έχει ήδη αρχίσει, αλλά πρέπει να τεθεί σε στέρεες βάσεις, χωρίς ελλείμματα και ύφεση. Τα ελλείμματα πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Στη συνέχεια είπε ότι πρέπει να επισπευσθούν οι μεταρρυθμίσεις και να διορθωθούν οι αδικίες, όπου είναι δυνατόν, χωρίς όμως να κινδυνεύσουν τα πρωτογενή πλεονάσματα.

Ήδη, συνέχισε, από τις αρχές Ιουλίου θα ισχύσουν σειρά αλλαγών που κλείδωσαν από το προηγούμενο κυβερνητικό σχήμα:

Συμψηφισμός οφειλών ΦΠΑ μεταξύ ιδιωτών και Δημοσίου, αλλά και μεταξύ ιδιωτών
Μείωση ασφαλιστικών εισφορών
Μείωση ασφαλιστικού κόστους στον αγροτικό τομέα
Αναφερόμενος στις αποδώσεις των πενταετών ομολόγων της Ελλάδας είπε ότι σήμερα βρέθηκαν κάτω από 5% και ότι το κόστος δανεισμού μειώνεται συνεχώς.

Φοροελαφρύνσεις

Ακολούθως ο κ. Σαμαράς είπε πως με τον νέο υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη θα ανακοινώσουν το φθινόπωρο σειρά φοροελαφρύνσεων μέσα στα επόμενα χρόνια γιατί «πρέπει να ξέρει ο λαός πότε θα υποχωρήσουν φορολογικοί συντελεστές μέσα στα επόμενα χρόνια χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο τα πλεονάσματα».

Σημείωσε ακόμη πως το νέο κυβερνητικό σχήμα θα ολοκληρώσει και την τελευταία σημαντική διαπραγμάτευση με τους δανειστές για την βιωσιμότητα του χρέους και μετά από αυτό το ελληνικό χρέος θα ανακηρυχθεί βιώσιμο ενισχύοντας την αίσθηση σταθερότητας.

Για την ανεργία ανέφερε πώς έχει σταματήσει να ανεβαίνει, τους τελευταίους μήνες έχει τάση να μειώνεται. Πρέπει να επιτύχουμε νέες θέσεις εργασίας, τα άνεργα ελληνόπουλα είναι το πρώτο μας μέλημα, σημείωσε.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε πως πρέπει να υπάρχει αίσθηση συνέχειας στο κυβερνητικό έργο και συνέχισε προτρέποντας τους νέους και τους παλαιούς υπουργούς.

Προτροπές σε νέους και παλαιούς

Απευθυνόμενος στους νέους, τους κάλεσε να δώσουν ώθηση στην συλλογική προσπάθεια, ως πιο ξεκούραστοι, αλλά και να είναι σε επαφή με τους προκατόχους τους για να ενημερωθούν για τα προβλήματα και τις εκκρεμότητες που υπάρχουν.

Απευθυνόμενος στους παλαιούς τους κάλεσε να συνεχίσουν με την ίδια αποφασιστικότητα και ένταση την προσπάθεια για να ανέβουν οι ρυθμοί του κυβερνητικού έργου.

«Πάμε να εξαντλήσουμε την τετραετία, χρειάζεται σοβαρότητα, πολύ δουλειά και λίγες κουβέντες» είπε και συμπλήρωσε πως ο συντονισμός του κυβερνητικού έργου θα γίνεται από τον ίδιο.

«Σάς θέλω μάχιμους και σε ετοιμότητα, 24 ώρες το 24ωρο και 365 μέρες τον χρόνο» σημείωσε και προανήγγειλε αλλαγές στη διοίκηση του Δημοσίου με στόχο να γίνει πιο αποτελεσματικό.

Βενιζέλος: Θα αποκαταστήσουμε τις αδικίες


Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και όσοι περιμένουν νέο μνημόνιο θα απογοητευτούν πολύ, τόνισε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, απευθυνόμενος στα μέλη του νέου υπουργικού συμβουλίου κατά την πρώτη του συνεδρίαση.

Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να ληφθούν νέα μέτρα λιτότητας και ότι όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο θα διαψευστούν, ενώ υπογράμμισε ότι βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η αποκατάσταση των αδικιών.

Όπως τόνισε, το πρωτογενές πλεόνασμα γίνεται ήδη κοινωνικό μέρισμα, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του χρέους τόνισε ότι στόχος είναι η επιβεβαίωση της βιωσιμότητάς του, επισημαίνοντας ότι «έχει ήδη κουρευτεί χάρη στη δική μας προσπάθεια».

Και πρόσθεσε: «Και οι εταίροι μας όμως πρέπει να καταλάβουν ότι μετά από τις θυσίες του λαού και τις προσπάθειες που γίνονται, η χώρα αλλάζει φάση. Το θέμα μιας διαρκούς παρουσίας της τρόικας στην Αθήνα δεν βοηθάει».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε, επίσης, ότι χρειάζεται να υπάρξει μια εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης και συναίνεσης στα βασικά. «Είναι υποχρέωση της αντιπολίτευσης να συμβάλει στην προσπάθεια εξόδου από την κρίση» είπε.

Συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αξιοποιήσει το χρόνο της για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

«Πρέπει να ξαναενώσουμε το έθνος κόντρα σε όσους υποστηρίζουν το διχασμό» υπογράμμισε.

Όπως είπε, ο ανασχηματισμός εντάσσεται σε μια δέσμη πολιτικών πρωτοβουλιών, μετά από αυτό που εξέφρασαν οι πολίτες στις εκλογές, επισημαίνοντας πως ο λαός στις κάλπες επέλεξε τη σταθερότητα.

Ευχήθηκε, τέλος, «αντοχή και επιτυχία» στους νέους υπουργούς και υφυπουργούς της κυβέρνησης κατέληξε λέγοντας: «Θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί».

Νένα Σώκου, Κική Μαργαρίτη

Newsroom ΔΟΛ


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Φωτ. SOOC
news.in.gr 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.