Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τρίτη 1 Απριλίου 2014

SMART TIPS: 10 τρόποι να χάσεις κιλά χωρίς να κάνεις δίαιτα

Έχεις προσπαθήσει, έχεις ξαναπροσπαθήσει και το έχεις πάρει απόφαση. Δεν μπορείς να είσαι συνεπής σε μια δίαιτα. Μην αγχώνεσαι όμως. Υπάρχει κι άλλος τρόπος να αδυνατίσεις…
Με τη βοήθεια του διαιτολόγου διατροφολόγου Νικόλαου Κριαρά φτιάξαμε τον δεκάλογο των καθημερινών μυστικών που θα σε βοηθήσουν να χάσεις κιλά χωρίς δίαιτα!

1. Οργάνωσε το τελειότερο πρωινό! Ξέρω, ξέρω έχεις κουραστεί να ακούς πως πρέπει να παίρνεις το πρωινό σου. Όμως είναι αλήθεια και να σου πω και κάτι άλλο; Δυο, τρία μικρά τρικς θα μπορέσουν να σε απαλλάξουν και από ανεπιθύμητες θερμίδες.
Μην βγάλεις φρυγανιές για τη μαρμελάδα σου, προτίμησε ρυζογκοφρέτες.
Δοκίμασε ο καφές σου να έχει αυτή τη φορά λιγότερη ζάχαρη – οι λύσεις είναι πολλές. Ζαχαρίνη, περισσότερο γάλα ίσως κτλ.
Bάλε στο τραπέζι μαργαρίνη αντί για βούτυρο.
Προτίμησε μαρμελάδες από τα χεράκια σου ή του εμπορίου με όσο γίνεται λιγότερα πρόσθετα και συντηρητικά.
Όλα αυτά θα σου δώσουν την ενέργεια που ζητάς, αφαιρώντας από το πρωινό σου, τουλάχιστον 100 θερμίδες.
2. Ανέβα ένα level στις μαγειρικές σου ικανότητες. Ψάξε στο TLIFE Recipes για την αγαπημένη σου συνταγή. Φρόντισε να είναι αρκετά απαιτητική, ώστε να δαπανήσεις το λιγότερο τρία τέταρτα της ώρας στην παρασκευή της. Αυτό από μόνο του αρκεί για να κάψεις 100 θερμίδες…
- Μέτρησε το αλάτι και προσπάθησε να το μειώσεις όσο γίνεται περισσότερο.
- Εμπλούτισε την κουζίνα σου με μπαχαρικά που θα ενισχύσουν τη γεύση, χωρίς να επιβαρύνουν το μεταβολισμό σου.
- Υπολόγισε με ακρίβεια το λάδι που χρησιμοποιείς, έτσι ώστε να είναι στην κατάλληλη ποσότητα και να μην σου προσφέρει παραπάνω θερμίδες.
3. Περπάτησε 2000 βήματα περισσότερο… Σου φαίνεται πολύ; Δεν είναι περισσότερο από 1,5 χιλιόμετρο και για να στο κάνω πιο πρακτικό είναι σαν να ανέβεις και να κατέβεις την Ερμού (ή όποια μεγάλη οδό με μαγαζιά στην πόλη σου). Μήπως τώρα μοιάζει πολύ πιο εφικτό;
Μια χορταστική βόλτα στα μαγαζιά θα σε απαλλάξει από 100 θερμίδες, θα επιταχύνει τον μεταβολικό ρυθμό και παράλληλα θα ενισχύσει την κινητικότητα του εντέρου διευκολύνοντας την πέψη.
4. Πάρε τη δόση σου… από βιταμίνη D. Ένας από τους λόγους που πρέπει να αισθάνεσαι τυχερή που βρίσκεσαι στην Ελλαδα είναι ο υπέροχος ουρανός της.
Πάρε λοιπόν τις κατράλληλες προφυλάξεις και αφέσου στην ευεργετική δράση του ήλιου που θα γεμίσει τις αποθήκες του οργανισμού με την πολύτιμη βιταμίνη D. Είναι από τις λίγες βιταμίνες που δεν μπορεί να συνθέσει ο οργανισμός μόνος του και ρυθμίζει την καλή λειτουργία του οργανισμού, φτιάχνει τη διάθεση και τονώνει το μεταβολισμό.
Σύμφωνα με έρευνες μάλιστα, επαρκείς ποσότητες βιταμίνης D, μπορούν να αυξήσουν τις καύσεις σου κατά 130 θερμίδες.
5. Κράτησε πάντα ένα κουτάκι τσίχλες στην τσάντα σου. Σε βοηθά να έχεις πιο δροσερή αναπνοή, είναι sugar free (βεβαίως, βεβαίως!) και έρευνες δείχνουν πως βοηθά και στο μεταβολισμό.
Η τσίχλα λοιπόν χωρίς ζάχαρη μπορεί να αυξήσει το μεταβολικό σου ρυθμό μέχρι και 20% μέσα στην ημέρα. Αυτό σημαίνει πως μόνο και μόνο μασώντας τσίχλα, μπορείς να χάσεις 5 κιλά σε διάστημα ενός χρόνου. Bubbles are not included!!
6. Coffee or tea? Πότε ήταν η τελευταία φορά που σου τέθηκε το δίλημμα από κάποια αεροσυνοδό; Όποια και να ήταν η επιλογή σου, φρόντισε μία φορά στο τόσο να αντικαθιστάς τον απογευματινό καφέ με τσάι!
Πλούσιο σε κατεχίνες και με εξίσου επαρκείς ποσότητες καφεΐνης, το τσάι επιταχύνει το μεταβολισμό και προσφέρει αντιοξειδωτικά που δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να αγαπούν τη γραμμή σου.
7. Γίνε Αγγλίδα στα γεύματά σου…. Τόσο που το βασιλικό πρωτόκολλο να είναι απλά συστάσεις! Αν ο οργανισμός έχει συνηθίσει να παίρνει το μεσημεριανό του ή τα υπόλοιπα γεύματα της ημέρας σε μια συγκεκριμένη ώρα τότε το… ρολόι του θα λειτουργεί καλύτερα. Αυτό με τη σειρά του σημαίνει πως επηράζεται ο μεταβολισμός και η λειτουργία των λιποκυττάρων στην πέψη της τροφής και της κατανάλωσης ενέργειας.
8. Αντικατάστησε ανά διαστήματα ένα ποτήρι νερό με ανθρακούχο νερό! Πριν ξεκινήσεις το γεύμα, κατανάλωσε ένα ποτήρι φυσικό ανθρακούχο νερό, το οποίο λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε ηλεκτρολύτες και ιχνοστοιχεία θα συγκρατήσει στα υγιή φυσιολογικά επίπεδα την ενυδάτωση του οργανισμού αποτρέποντας την υπερβολική κατακράτηση υγρών.
9. Back Up Plan! Και θα βγεις και θα πιεις και θα φας. Διότι μια ζωή την έχουμε! Τα έξυπνα όμως κορίτσια έχουν το σχέδιο της επαναφοράς έτοιμο πριν καλά, καλά κλείσει η μέρα. Πριν πέσεις για ύπνο, πιες 1 1/2 ποτήρι γάλα 1.5% και συνόδευσέ το με ένα καρότο. Τι πετυχαίνεις έτσι; Να σπρώξεις τον οργανισμό σου να κάψει πιο γρήγορα το λίπος που κατανάλωσες και έτσι αυτό να μην αποθηκευτεί.
Αν πάλι είσαι από τα κορίτσια που δεν μπορούν να πιουν γάλα και ειδικά βράδυ μετά από ένα πλούσιο τραπέζι, δοκίμασε κι αυτό. Αντί για 240 ml γάλα, πιες 120ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι που χάρη στο κάλιο που περιέχει θα διώξει πιο γρήγορα το κατακρατηθέν υγρό! Το πορτοκάλί επίσης, λόγω της βιταμίνης C θα τόνωσει τους μύες, ενισχύοντας τους με κολλαγόνο και έτσι θα αυξήσει το μεταβολικό ρυθμό.
10. Κοιμήσου αγγελούδι μου, μικρό μου νάνι, νάνι! Δοκίμασε να πέσεις για ύπνο ένα τέταρτο νωρίτερα και σύντομα θα δεις αποτελέσματα στη ζυγαριά σου. Μελέτη στο Eastern Virginia Medical School, ανακάλυψε ότι οι πιο λιπόσαρκοι άνθρωποι κοιμούνται κατά μέσο όρο δύο ώρες περισσότερο από τους υπέρβαρους, εβδομαδιαία.
Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η έλλειψη ύπνου οδηγεί σε ορμονικές αλλαγές που συμβάλλουν στην απόκτηση βάρους, σε χαμηλότερα επίπεδα λεπτίνης (ορμόνης που καταστέλλει την όρεξη) και σε υψηλότερα επίπεδα γκρελίνης (ορμόνης που αυξάνει την όρεξη).
Η διαφορά των μόλις 2 ωρών επιπλέον ύπνου την εβδομάδα, σημαίνει πως ο καθένας θα μπορούσε να προσθέσει 17 λεπτά ύπνου ημερησίως. Ακόμα κι εκείνοι που έχουν πολύ βαρύ πρόγραμμα, θα πρέπει να παίρνουν κατά διαστήματα έναν υπνάκο και να δουν έτσι τον εαυτό τους λίγο πιο αδύνατο στην περιφέρεια μέσης.



Διαβάστε επίσης:

Γιατί η σχέση παχαίνει; Τι φταίει; Δες εδώ τι μπορείς να κάνεις...

Συσφικτική μάσκα σώματος με άρωμα μέντας

Θεραπευτική δίαιτα με χυλό σιταριού

Εδώ η δίαιτα, εκεί η δίαιτα, μα ποια δίαιτα να διαλέξω;

Η Δίαιτα του Ζελέ: Χάστε 5 κιλά σε 7 ημέρες


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

RC-CAFE

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.