Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Έλληνας διαδίδει την ελληνική γλώσσα σε ολόκληρο τον πλανήτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Εκτός ελλαδικού κράτους δίνεται τεράστιος αγώνας για την διατήρηση και εκ νέου εξάπλωση του ελεύθερου πνεύματος των Ελλήνων, μοναδικού αντίβαρου στον σκοταδισμό της παγκοσμιοποίησης. Εντός των τειχών δυσφημείται και χλευάζεται από δήθεν «μορφωμένους»…
newsit: Έλληνες που διαπρέπουν στο εξωτερικό υπάρχουν πολλοί, αλλά ο Κώστας Δεδεγκίκας μαζί μερικούς ακόμα νέους ανθρώπους κάνουν κάτι ξεχωριστό και πραγματικά σημαντικό για την διάδοση του ελληνικού πολισμού. Μαθαίνουν την ελληνική γλώσσα μέσω εφαρμογών του διαδικτύου στους Κινέζους και σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Με ποιό τρόπο ; Έφτιαξαν μια εφαρμογή και μια ιστοσελίδα στο διαδίκτυο. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι είναι ήδη χρήστες και έχουν κατεβάσει την εφαρμογή.
Πως ξεκίνησε η ιδέα
Η ιδέα ξεκίνησε το 1996 όταν Έλληνες μετανάστες του Βανκούβερ δώρισαν μισό εκατομμύριο δολάρια για την δημιουργία του τμήματος ελληνικών σπουδών στο Simon Fraser University του Καναδά. Μερικά χρόνια αργότερα το 2004 με την βοήθεια του Ιδρύματος Νιάρχου δημιούργησαν στο Simon Fraser University το Τμήμα Ελληνικών Σπουδών “Σταύρος Νιάρχος” όπου βασικός στόχος ήταν με την βοήθεια της τεχνολογίας να διδάξουν Ελληνικά σε όλο τον κόσμο.
Το Νew Media Lab είναι η ομάδα τεχνολογίας του τμήματος Ελληνικών Σπουδών “Σταύρος Νιάρχος”. Το Odysseus project όπως ονομάζεται, έχει ως κύριο στόχο να μεταδοθεί ο ελληνικός πολιτισμός σε απλούς πολίτες που είχαν δίψα για μάθηση!
Παράλληλα έφτιαξαν μια εφαρμογή που βοηθάει τους τουρίστες που επισκέπτονται την Αθήνα να κάνουν τις διακοπές τους πιο εύκολες, το Amazing Athens που βρίσκεται υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Τουρισμού.



Διαβάστε επίσης:

Τι μας κρύβουν;;;Υπόγειος θάλαμος με 130 αρχαία Ελληνικά αγάλματα (βίντεο)

Η μεγαλύτερη Ρώσικη αρμάδα μετά από δύο δεκαετίες κινείται προς την Συρία

Telegraph: Το Ηρώδειο το πιο εντυπωσιακό θέατρο στον κόσμο

Τράγκας: «Γλείφεις τις μπότες των Γερμανών» – Άδωνις: «Είσαι κομμουνιστής»

Σύνταγμα παγίδα, δείτε τι προβλέπει και δεν το λένε… θα πάθετε πλάκα...

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

pygmi.gr

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.