Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ποιες χώρες είναι... πλυντήριο για το ξέπλυμα χρήματος

Τη λίστα με τις χώρες που εμφανίζουν στρατηγικές αδυναμίες στην αντιμετώπιση του Ξεπλύματος Χρήματος και της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας απέστειλε με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών στις εφορίες.

Η εγκύκλιος περιλαμβάνει τις χώρες υψηλού κινδύνου για ξέπλυμα χρήματος όπως προσδιορίζονται από την δημόσια ανακοίνωση της FATF (Ομάδα Χρηματοπιστωτικής Δράσης).

Με την δημόσια ανακοίνωση της FATF:

-Καλούνται τα μέλη της να εφαρμόσουν αντίμετρα με σκοπό την προστασία του διεθνούς χρηματοοικονομικού συστήματος από τους σημαντικούς κινδύνους ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας που εμφανίζουν το Ιράν και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας.

- Προσδιορίζονται οι χώρες, οι οποίες είτε δεν έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αντιμετώπιση των στρατηγικών αδυναμιών τους αναφορικά με το ξέπλυμα χρήματος και τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας, είτε δεν έχουν δεσμευτεί επίσημα στην υλοποίηση ενός σχετικού σχεδίου δράσης σε συνεργασία με τη FATF, ως εξής: Αλγερία, Εκουαδόρ, Αιθιοπία, Ινδονησία, Μυανμάρ, Πακιστάν, Συρία, Τουρκία, και Υεμένη. Η FATF καλεί τα μέλη της να λάβουν υπόψη τους κινδύνους που σχετίζονται με τις αδυναμίες που εμφανίζει καθεμιά από τις ανωτέρω χώρες.

- Οι χώρες Κένυα και Τανζανία αναφέρονται στο έγγραφο της FATF αναφορικά με τη διαδικασία βελτίωσης της συμμόρφωσης με τα πρότυπα της FATF, λόγω της προόδου που έχουν παρουσιάσει στο σχετικό σχέδιο δράσης τους, που συμφωνήθηκε σε συνεργασία με τη FATF.

Για την Τουρκία, υπάρχει προβληματισμός σχετικά με το νομοθετικό πλαίσιο για τον εντοπισμό και το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων τρομοκρατών. Η FATF ενθαρρύνει την Τουρκία να αντιμετωπίσει τις εναπομείνασες στρατηγικές αδυναμίες της και να συνεχίσει την πρόοδο στην εφαρμογή του σχεδίου δράσης.


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


imerisia
logiosermis


 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.