Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Σάββατο 12 Απριλίου 2014

Ασπαρτάμη: δεν είναι ζάχαρη, μπαχαρικό ή κάτι καλό

Η γλυκόπικρη αντιπαράθεση σχετικά με την πραγματική ζάχαρη αντί για το χωρίς θερμίδες υποκατάστατό της, την ασπαρτάμη, συνεχίζεται για πολύ καιρό τώρα. Αλλά πόσα πραγματικά γνωρίζουμε γι αυτό το υποκατάστατο ζάχαρης;

Σύμφωνα με τον Δρ Mercola, αυτή η τεχνητή γλυκαντική ουσία χρησιμοποιείται σε περισσότερα από 6.000 προϊόντα (όταν βλέπετε τη λέξη «χωρίς ζάχαρη» ή «δίαιτης» σε ποτά και τρόφιμα, τότε είναι ασπαρτάμη) και καταναλώνεται από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μέρα οι οποίοι πιστεύουν ότι είναι μια υγιής εναλλακτική λύση για την πραγματική ζάχαρη.

Η ασπαρτάμη είναι μία ένωση που αποτελείται από τρία συστατικά: μεθανόλη, ασπαρτικό οξύ και φαινυλαλανίνη.





Ας το απλοποιήσουμε για όσους δεν είναι καλοί στη βιολογία: η μεθανόλη είναι μια αλκοόλη που μπορεί να βρεθεί στα διαβρωτικά χρωμάτων, στα καθαριστικά βενζίνης και καρμπυρατέρ. Η Φαινυλαλανίνη είναι ένα αμινοξύ διαχωρίσμενο από την πρωτεϊνική του αλυσίδα, πράγμα το οποίο είναι κακό. Το Ασπαρτικό οξύ είναι μια διεγερτοξίνη που σημαίνει ότι υπέρ διεγείρει τα νευρικά κύτταρα, κάνοντας το νευρικό σύστημα να διεγείρεται τόσο ώστε τα κύτταρα πεθαίνουν.

Όταν υπάρχει μια ανισορροπία αυτών των διεγερτοξίνων κατά τα στάδια της ανάπτυξης του εγκεφάλου, δημιουργεί μια ανώμαλη διαμόρφωση διόδων που οδηγούν σε προβλήματα συμπεριφοράς, όπως ΔΕΠ (Διαταραχή Έλλειψης Προσοχής) / ΔΕΠΥ (Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής & Υπερκινητικότητας) και άλλες διαταραχές μάθησης.

Σύμφωνα με τον Rich Murray του ιστοχώρου Rense.com, η ασπαρτάμη είναι μια τοξίνη: δημιουργεί μια αλλοιωμένη λειτουργία του εγκεφάλου, βλάβη νεύρων και συστημικές επιπλοκές οργάνων, καθώς επίσης επιδεινώνει ορισμένες ασθένειες, συμπεριλαμβανομένων των: Λύκος, Πάρκινσον, διαβήτης, και ακόμα και αλλεργίες.

Το πλήρες όνομα για την ασπαρτάμη είναι ασπαρτυλφενυλαλανίνη - μεθυλ - εστέρας. Δημιουργήθηκε το Δεκέμβριο του 1965, όταν ο χημικός James Schlatter της φαρμακευτικής GD Searle επανακρυσταλοποιούσε την ασπαρτάμη από αιθανόλη, προσπαθώντας να βρει μια λύση για τα έλκη του στομάχου, όταν το μείγμα χύθηκε έξω από την φιάλη και λίγη σκόνη έπεσε στα δάχτυλά του. Αργότερα, όταν προσπάθησε να πιάσει ένα κομμάτι χαρτί, έγλειψε τα δάχτυλά του για να έχουν έλξη, και γεύτηκε κάτι δυνατό και γλυκό. Ήταν (180 φορές) πιο γλυκό από τη ζάχαρη, αλλά δεν είχε καθόλου θερμίδες.

Η ανακάλυψη δημοσιοποιήθηκε το 1966 και οι ερευνητές την ανέφεραν στο περιοδικό της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας το 1969. Η έγκριση για την ασπαρτάμη είναι η πιο αμφισβητούμενη στην ιστορία της FDA, ανέφερε ο Mike Wallace στην εκπομπή "60 Minutes" του 1996.

Αρχικά η FDA απαγόρευσε την ασπαρτάμη το 1980, αποσύροντάς την από την αγορά. Μία από τις μελέτες έδειξε υψηλή πιθανότητα πρόκλησης όγκων του εγκεφάλου. Ανεξάρτητες μελέτες διαπίστωναν ότι προκαλούσε καρκίνο του εγκεφάλου σε πειραματόζωα και οι μελέτες που υποβλήθηκαν από την GD Searle στην FDA για την έγκριση ήταν υπό την υποψία ότι ήταν στημένες. Υπήρχαν πολλά προειδοποιητικά σημάδια για τους πιθανούς κινδύνους για την υγεία αλλά και για επιστημονική απάτη.

Αργότερα η FDA κυκλοφόρησε την Έκθεση Bressler, η οποία διαπίστωσε ότι όταν η ασπαρτάμη δόθηκε σε 196 ζώα, 98 από αυτά πέθαναν, αλλά δεν τους έγινε αυτοψία για περισσότερο από ένα χρόνο μετά. Υπήρχαν διάφορα λάθη και ανακολουθίες στις εκθέσεις των δοκιμών, συμπεριλαμβανομένου ενός αρουραίου που αναφέρθηκε αρχικά ζωντανός, στη συνέχεια νεκρός, και ξανά ζωντανός, μετά πάλι νεκρός. Και τα ευρήματα σε ζώα που περιλάμβαναν έναν ογκώδη πολύποδα της μήτρας και νεοπλασίες των ωοθηκών δεν αναφέρθηκαν ούτε διαγνώσθηκαν στις εκθέσεις της Searle.


Όταν ο βιοχημικός Δρ Harold Waisman του Πανεπιστημίου του Wisconsin έδωσε σε επτά μωρά πιθήκων γάλα αναμειγμένο με ασπαρτάμη, το ένα πέθανε και τα άλλα πέντε είχαν εντονότατες κρίσεις. Ο John Cook πραγματοποίησε μια μελέτη βασισμένη στην κατανάλωση έξι με οκτώ αναψυκτικών διαίτης την ημέρα και σημείωσε συμπτώματα απώλειας μνήμης και πονοκεφάλους, μαζί με λαιμαργία για Ασπαρτάμη- ζαχαρούχα ποτά και βίωση εναλλαγών διάθεσης και οργή. Όταν έκοψε την ασπαρτάμη, τα συμπτώματά του βελτιώθηκαν δραστικά.

Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2013 μέτρησε την αύξηση του σωματικού βάρους των αρουραίων και την πρόσληψη θερμίδων για 12 εβδομάδες καταναλώνοντας ζάχαρη σε σύγκριση με ασπαρτάμη. Η μελέτη διαπίστωσε ότι «μεγαλύτερη αύξηση σωματικού βάρους σημειώθηκε με τη χρήση της ασπαρτάμης σε σύγκριση με τη σακχαρόζη και αυτή η αύξηση του σωματικού βάρους ήταν άσχετη με τη θερμιδική πρόσληψη.» Με άλλα λόγια, το υποκατάστατο ζάχαρης με μηδέν θερμίδες οδήγησε σε αύξηση του σωματικού βάρους, πράγμα το οποίο είναι αστείο επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν ότι πίνοντας αναψυκτικά διαίτης θα έχουν μείωση του βάρους.

Οι αναπάντεχες συνέπειες αυτού του προϊόντος, όπως και πολλών άλλων, υπενθυμίζει στους καταναλωτές ότι αυτό που μπορεί να φαίνεται μια γλυκιά ευκαιρία όταν αγοράζουμε προϊόντα με γλυκιά γεύση και τα οποία ισχυρίζονται ότι είναι καλά για εμάς, η αλήθεια πίσω από αυτά μπορεί να μας αφήσει μια ξινή γεύση.


Διαβάστε επίσης:

Η εκδίκηση της... φραπελιάς;
Οι Συνέπειες της Αϋπνίας & Προτάσεις για Φυσική Αντιμετώπιση
Ωμές υπερτροφές που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού μας
Στέβια το ακίνδυνο φυτό που αντικαθιστά τη ζάχαρη - Σε τι μας ωφελεί!!!
Το ωμό σκόρδο “ασπίδα” για τον καρκίνο του πνεύμονα


* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


thegrandviews
live-sustainably



*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.