Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τετάρτη 12 Μαρτίου 2014

Τακτοποιώντας τα ρούχα στα συρτάρια: χρηστικά tips

Η τακτοποίηση των ρούχων στα συρτάρια είναι μία απαραίτητη αλλά όχι εύκολη διαδικασία. Κι αυτό γιατί εάν δε γίνεται προσεκτικά, με τάξη αλλά και …υπομονή, τ' αποτελέσματα είναι απογοητευτικά τόσο όσον αφορά τα ρούχα τα οποία και βγαίνουν πιο τσαλακωμένα απ' ότι μπήκαν όσο και γενικότερα την όλη εκμετάλλευση του διαθέσιμου χώρου. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, το γεγονός, ότι συνήθως οι μαμάδες σε μία οικογένεια επιμένουν ιδιαίτερα στο να μπαίνουν με τάξη τα ρούχα στα συρτάρια - γνωρίζουν πολύ καλά τη σημασία που έχει αυτό!

Μία σειρά από χρηστικά tips λοιπόν για μία από τις πιο συνηθισμένες καθημερινές δουλειές στο σπίτι:

⇒ Όταν αγοράζουμε συρταριέρα για τα ρούχα επιλέγουμε έπιπλο που να διαθέτει ευρύχωρα και ψηλά συρτάρια. Τα συρτάρια με μικρό ύψος κάνουν μόνο για συγκεκριμένες κατηγορίες ρούχων. Ας έχουμε κατά νου, ως βασικό κανόνα, ότι η φύλαξη των ρούχων, γενικά, απαιτεί χώρο!

⇒ Ένα από τα πρώτα πράγματα που εξετάζουμε προσεκτικά σε μία συρταριέρα είναι η αντοχή του πάτου της. Δεν υπάρχει τίποτε χειρότερο από έναν πάτο συρταριού που ''κρεμάει'', δημιουργώντας πρόβλημα και στο ακριβώς αποκάτω συρτάρι.

⇒ Αποφεύγουμε να φορτώνουμε υπερβολικά τα συρτάρια μας. Πρώτον, γιατί τα ρούχα με τον τρόπο αυτό τσαλακώνονται και δεύτερον γιατί δεν αερίζονται σωστά με αποτέλεσμα, συχνά, να μυρίζουν.

⇒ Διπλώνουμε τα ρούχα μας και τα τοποθετούμε κάθετα στο συρτάρι (βλ. κεντρική phot0). Η τακτική αυτή έχει 2 σημαντικά πλεονεκτήματα:

i. έχουμε καλύτερη εικόνα όλων των ρούχων ώστε να επιλέξουμε ευκολότερα αυτό που θέλουμε κάθε φορά. Αντίθετα, όταν τα ρούχα τοποθετούνται το ένα πάνω στο άλλο δεν μπορούμε να δούμε εύκολα αυτά που είναι τοποθετημένα κάτω – κάτω.

ii. Έχουμε σημαντικό κέρδος σε χώρο.
⇒ Χωρίζουμε τα συρτάρια μας εσωτερικά, δημιουργώντας ειδικούς χώρους για κάθε ξεχωριστή κατηγορία ρούχων. Αυτό μπορεί να γίνει είτε επιστρατεύοντας τη φαντασία και το ταλέντο μας και χρησιμοποιώντας υλικά όπως χοντρό χαρτόνι και ξύλο, είτε κάποια ανοιχτά καλαθάκια και κουτιά (δείτε ενδεικτικά εδώ), είτε …απλά, επιλέγοντας κάποια από τα έτοιμα χωρίσματα συρταριών που διατίθενται στο εμπόριο (δείτε ενδεικτικά εδώ, εδώ κι εδώ).

⇒ Φροντίζουμε να τακτοποιούμε τα ρούχα μας στα συρτάρια, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης τους. Έτσι, στα ψηλότερα συρτάρια τοποθετούμε τα ρούχα που χρησιμοποιούμε συχνότερα και στα χαμηλότερα τα υπόλοιπα.

⇒ Τέλος, είναι καλό, αν και όχι πολύ …διασκεδαστικό, κατά τακτά χρονικά διαστήματα (π.χ. κάποιων μηνών) ν' ανοίγουμε τα συρτάρια με τα "βασικά" ρούχα, να τα βγάζουμε έξω και να τα ξαναδιπλώνουμε. Σίγουρα η όλη ιδέα δε μας ξετρελαίνει, βοηθάει όμως τα μέγιστα στο να διατηρούμε τα συρτάρια μας τακτοποιημένα και οργανωμένα.

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Πηγή

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.