Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Συμβουλές για το φαγητό του παιδικού πάρτι

Ώρα για πάρτι! Οι καλεσμένοι έχουν λάβει τις προσκλήσεις τους, η επιλογή της τούρτας έχει γίνει, η διακόσμηση του σπιτιού έχει ολοκληρωθεί και το μόνο που μένει είναι το φαγητό που θα απολαύσουν οι μικροί μας φίλοι.

Προτού όμως καταλήξετε στα φαγητά και τα γλυκά που θα ετοιμάσετε για το παιδικό πάρτι, καλό θα ήταν να λάβετε υπόψη σας ορισμένες σημαντικές παραμέτρους:

Η ώρα του πάρτι
Αν έχετε προγραμματίσει το πάρτι του παιδιού σας για το μεσημέρι θα χρειαστεί να είστε γενναιόδωρη με το φαγητό, ενώ εάν προτιμήσετε τις πρωινές ή απογευματινές ώρες μπορείτε να προσφέρετε σνακ και αναψυκτικά.

Η ηλικία των παιδιών
Η αναλογία ενός πάρτι σε γλυκά και σνακς αλλάζει με βάση το έτος της ηλικίας των καλεσμένων. Έτσι, ενώ ένα πάρτι για βρέφη ή νήπια πρέπει να διαθέτει οπωσδήποτε πολλά φρούτα και λαχανικά, δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπερβάλλουμε όταν πρόκειται για παιδάκια ηλικίας άνω των 5 ετών.

Ο αριθμός των καλεσμένων
Σε γενικές γραμμές, όσα περισσότερα παιδιά καλέσετε, τόσο πιο απλό πρέπει να είναι το πάρτι από την άποψη του φαγητού. Για παράδειγμα, η ετοιμασία των burgers που συνοδεύονται με πατάτες για 5 προσκεκκλημένα παιδιά μπορεί να είναι εφικτή, όμως για 25 καλεσμένους αποτελεί μη πραγματοποιήσιμο στόχο.


Αλμυρές ιδέες

Τοστ – μία διαχρονική πρόταση φαγητού για τα παιδικά πάρτι, που μπορεί να γίνει πολύ πιο ελκυστική, κόβοντας το σε μικρά τρίγωνα ή άλλα σχέδια που θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά.
Pizza fingers – κόψτε την πίτσα σε μικρές μπουκίτσες, ώστε να διευκολύνετε τα παιδιά να την φάνε. Προτιμήστε μία απλή εκδοχή με ντομάτα, τυρί και ζαμπόν, που αγαπούν όλα τα μικρά.
Μίνι λουκάνικα – προτιμήστε λουκάνικα κομμένα σε κυλινδρικό σχήμα, τα οποία μπορούν να καταναλωθούν εύκολα και γρήγορα.
Ποικιλία λαχανικών – κόψτε καρότα, αγγούρια, κόκκινες και κίτρινες πιπεριές σε μπαστουνάκια και προσθέστε μερικά ντοματίνια. Βάλτε τα σε μία μεγάλη πιατέλα και σερβίρετε.


Γλυκές ιδέες

Μπισκότα – είτε πρόκειται για γκοφρέτες σοκολάτας, είτε για γεμιστά μπισκότα με μαρμελάδα ή κομματάκια φρούτων, τα παιδιά θα τα λατρέψουν!
Κέικ – αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και πειραματιστείτε με διαφορετικά είδη σοκολάτας, εντυπωσιακές γαρνιτούρες και παράξενες γεμίσεις. Αποφύγετε ό,τι έχει σχέση με ξηρούς καρπούς, που δεν αγαπούν ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.
Φρούτα – τεμαχίστε διάφορα φρούτα εποχής, στη συνέχεια ανακατέψτε τα όλα μαζί σε ένα βαθύ μπωλ και σερβίρετε.
Ζελέ φρούτων – ένα γλύκισμα που όσο ανοίγει ο καιρός θα προτιμήσουν πολλές μαμάδες για τα πάρτι γενεθλίων των παιδιών τους. Τοποθετήστε το ζελέ σε πολύχρωμα πλαστικά μπωλ που θα εντυπωσιάσουν τους μικρούς σας καλεσμένους.


Ροφήματα

Νερό – αγοράστε ένα μικρό μπουκαλάκι για κάθε παιδί, αλλά φροντίστε να έχετε πολλά αποθέματα νερού. Με τόσο παιχνίδι τα παιδιά θα διψάσουν πολλές φορές.
Χυμοί φρούτων– αγοράστε ατομικές συσκευασίες, έστι ώστε να μην έχετε προβλήματα με το σερβίρισμα και το πλύσιμο των ποτηριών. Όσον αφορά τη γεύση που θα επιλέξετε, προτιμήστε μία ποικιλία φρούτων.
Χυμοί λαχανικών – τα μικρά παιδιά δεν συμπαθούν ιδιαίτερα τα λαχανικά. Όταν τους τα προσφέρετε σε μορφή χυμού, είναι ένας καλός τρόπος να πάρουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που τους είναι απαραίτητα.

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

infokids.gr

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.