Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Κυριακή 16 Μαρτίου 2014

Πανεπιστήμιο Κρήτης: Φοιτητές σε απόγνωση!

Γράφει η Alma Libre

Το θέμα των δηλώσεων των μαθημάτων φέρνει κάθε εξάμηνο τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης σε απελπισία.

Λόγω της έλλειψης καθηγητών τα μαθήματα που προσφέρονται είναι λίγα κι έτσι η κάθε σχολή βάζει ένα όριο στον αριθμό των φοιτητών που σκοπεύει να δεχθεί σε κάθε παράδοση (πλαφόν).

Παράλληλα το σύστημα μηχανογράφησης ''πέφτει'' ή κολλάει συνεχώς λόγω της υπερφόρτωσης (την ημέρα των δηλώσεων βρίσκονται στο site χιλιάδες άτομα).

Το αποτέλεσμα φυσικά είναι τραγικό, καθώς πολλά παιδιά δεν προλαβαίνουν να δηλώσουν τα μαθήματα που επιθυμούν και τελικά επιλέγουν άλλα, τα οποία δεν έχουν ανάγκη, μένοντας έτσι πίσω στο πτυχίο.

Αυτή η κατάσταση δημιουργεί άγχος, αναστάτωση, εκνευρισμό και τσακωμούς, ενώ επιπροσθέτως υποβαθμίζει το επίπεδο των σπουδών αλλά και την ποιότητα του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Πέρα από κομματικές παρατάξεις και ενδοπανεπιστημιακά συμφέροντα και σκοπιμότητες σύσσωμοι οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης και πιο συγκεκριμένα της Φιλοσοφικής σχολής στην οποία φοιτώ και εγώ, ζητούν από την Διοίκηση, από την Πρυτανεία να επιληφθεί του θέματος είτε με την κατάργηση του πλαφόν, (το οποίο σε πολλά Πανεπιστήμια δεν υπάρχει), είτε με την προσφορά περισσότερων μαθημάτων.

Τα Πανεπιστήμια μας ταλανίζονται από πολλά προβλήματα, όπως η διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων, αλλά και από σκάνδαλα σχετικά με τη διαχείριση κονδυλίων και την αναξιοκρατική επιλογή φοιτητών για τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα(υπενθυμίζω εδώ το σκάνδαλο Σ. Αλεξανδρόπουλου που είχε συγκλονίσει το 2006 τη σχολή Πολιτικών Επιστημών του Ρεθύμνου).

Τα Πανεπιστήμια μας δεν είναι τα καλύτερα και η ευθύνη γι'αυτό βαραίνει όλους μας, όμως μπορούν και πρέπει να γίνουν.

Γι'αυτό πρέπει εμείς οι φοιτητές, ενωμένοι να διεκδικήσουμε μια αξιοπρεπή φοίτηση στις Σχολές που αγαπάμε και στις οποίες κοπιάσαμε να εισαχθούμε.

Για να υλοποιηθεί φυσικά αυτό είναι αναγκαία και επιτακτική η αμέριστη βοήθεια και υποστήριξη των αρχών.

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

logiosermis.net

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.