Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Υπολόγισε την υγεία σου

Αν καταλήξεις στο γιατρό, οι παρακάτω αριθμοί θα τον βοηθήσουν να εκτιμήσει τη σοβαρότητα της κατάστασής σου.




Αρτηριακή πίεση: <120 strong = " " >
Είτε ανεβαίνει πολύ ψηλά είτε είναι πολύ χαμηλή, η αρτηριακή σου πίεση δείχνει ότι κάτι δεν πάει καλά. Πες στο γιατρό πού κυμαίνεται συνήθως η δική σου. Αν είναι μεγαλύτερη από 120/80 mmHg, μην περιμένεις να φτάσεις στην εντατική για να τη ρυθμίσεις, σου λέει ο Travis Stork, σύμβουλος του Men’s Health. Κλείσε ραντεβού με το γιατρό σου.
Καρδιακή συχνότητα σε ηρεμία: 60
Σημαντική μείωση του κιρκάδιου ρυθμού μπορεί να σημαίνει πρόβλημα στο ερεθισματαγωγό σύστημα της καρδιάς σου, λέει ο Stork, ενώ ταχυκαρδία μπορεί να υποδηλώνει λοίμωξη ή αφυδάτωση. Φυσιολογικά, η καρδιά σου πρέπει να χτυπά 60-100 φορές το λεπτό.
Αναπνευστική συχνότητα: 18
Μερικές φορές είναι φυσιολογικό να αναπνέεις γρηγορότερα, όπως στο γυμναστήριο ή το κρεβάτι. Η ταχύπνοια όμως μπορεί να σημαίνει αναπνευστική λοίμωξη ή άσθμα. Μέτρησε πόσες φορές ανασηκώνεται το στήθος σου σε ένα λεπτό. Ο μέσος όρος είναι 10-18 αναπνοές.
Θερμοκρασία: 36,6
Μην περιμένεις να αρρωστήσεις για να βάλεις θερμόμετρο. «Μάθε τη βασική σου θερμοκρασία, για να τη χρησιμοποιήσεις όταν αρρωστήσεις» σου λέει ο Stork. Πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι η φυσιολογική τιμή ενηλίκων ποικίλλει από 36 μέχρι 37,5° C.

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!


Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.