Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Κυκλική προπόνηση για κάψιμο λίπους στο μπαλκόνι

Ενδυνάμωση και κάψιμο θερμίδων μόνο με το βάρος του σώματος στο... μπαλκόνι μας;
Και όμως, γίνεται.
Βγες στο μπαλκόνι να... ασκηθείς:
6 ασκήσεις χωρίς εξοπλισμό
Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι χρησιμοποιώντας μόνο το βάρος του σώματός σας και τον ελάχιστο δυνατό εξοπλισμό, να κάνετε μια αποτελεσματική προπόνηση η οποία και θερμίδες θα «κάψει» και τους μύες σας θα τονώσει. Χρησιμοποιώντας τον χώρο του μπαλκονιού, συγκεντρώσαμε έξι αποτελεσματικές ασκήσεις, τις οποίες θα ενσωματώσετε σε μια κυκλική προπόνηση.
Για κάθε άσκηση που αναγράφεται παρακάτω θα κάνετε 15-20 επαναλήψεις ή 30 δευτερόλεπτα, ανάλογα με την αντοχή σας, και θα περάσετε στην επόμενη χωρίς διάλειμμα. Μόλις ολοκληρώσετε και τις έξι ασκήσεις, θα κάνετε ένα λεπτό διάλειμμα και θα επαναλάβετε για συνολικά 4 κύκλους.
Ζέσταμα: 10’ επιτόπιο τρέξιμο με γόνατα ψηλά.
Καθίσματα
Σταθείτε με τα πόδια σας ανοιχτά και τα πέλματα ελάχιστα στραμμένα προς τα έξω. Βάλτε τα χέρια σας στην μέση ή ευθεία μπροστά. Λυγίστε τα γόνατα, σαν να κάθεστε σε καρέκλα, φροντίζοντας όμως η μέση σας να παραμένει ίσια και τα γόνατα να μην ξεπερνούν τις μύτες των ποδιών. Κοιτάτε ευθεία μπροστά. Όταν τα γόνατα κάνουν γωνία 90 μοιρών περίπου, επανέλθετε αργά στην όρθια θέση και επαναλάβετε.
Μυϊκές ομάδες: Γλουτός, δικέφαλος μηριαίος, τετρακέφαλος


Πιάστε το κάγκελο του μπαλκονιού με τις παλάμες σας στο άνοιγμα των ώμων και φέρτε τα πόδια σας ενωμένα πίσω ώστε να σχηματίζετε περίπου μια γωνία 45 μοιρών από το έδαφος. Αυτή είναι η αρχική θέση. Επικεντρώνοντας την δύναμή σας στα χέρια σας, σπρώξτε μέχρι αυτά να τεντωθούν πλήρως. Φροντίστε να κρατάτε την μέση σας στην ευθεία με το υπόλοιπο σώμα και τα πόδια τεντωμένα κατά την διάρκεια της πίεσης. Επιστρέψτε στην αρχική θέση μέχρι το στήθος σας να αγγίξει ελαφρώς το κάγκελο και επαναλάβετε. Αν θέλετε να αυξήσετε την δυσκολία, δοκιμάστε να σπρώξετε με δύναμη το σώμα σας μακριά από το κάγκελο, στον αέρα και να «προσγειωθείτε» ξανά σε αυτό, προσέχοντας η κίνηση να είναι ελεγχόμενη και ομαλή.
Μυϊκές ομάδες: Στήθος, τρικέφαλοι


Από την όρθια θέση, κάνετε ένα μεγάλο βήμα μπροστά. Λυγίζοντας το γόνατο στο μπροστινό πόδι, κατεβάζετε ολόκληρο το σώμα κατακόρυφα σφίγγοντας παράλληλα την κοιλιά σας, έτσι ώστε ο μηρός του μπροστινού ποδιού να είναι σχεδόν παράλληλος με το έδαφος και το γόνατο του πίσω ποδιού ίσα ίσα να ακουμπήσει κάτω. Επανέρχεστε στην όρθια θέση και κάνετε το ίδιο με το άλλο πόδι. Η επαναφορά στην αρχική θέση πρέπει να γίνεται όσο πιο αργά μπορείτε για να επωφεληθείτε στο μέγιστο από την άσκηση αυτή.


Μυϊκές ομάδες: Γλουτός, τετρακέφαλος, δικέφαλος μηριαίος, γάμπες
Βυθίσεις
Πιαστείτε από μια καρέκλα, όπως φαίνεται στην φωτό, με τους αγκώνες κλειστούς σε γωνία 90 μοιρών και τα πόδια τεντωμένα μπροστά ή λυγισμένα σε γωνία 90 μοιρών. Χωρίς να ανοίξετε τους αγκώνες τεντώστε τους αργά και μείνετε για μερικά δευτερόλεπτα εκεί σφίγγοντας τους τρικέφαλους. Επαναφέρετε αργά το σώμα σας στην αρχική του θέση και επαναλάβετε.
Μυϊκές ομάδες: Δικέφαλοι, τρικέφαλοι, ώμοι


Jumping Jacks
Σταθείτε με τα πόδια κλειστά και τα χέρια κοντά στη λεκάνη, κάντε ένα μικρό αλματάκι και ανοίξτε τα πόδια σας φέρνοντας τα χέρια ψηλά, κοντά στο κεφάλι και ένα ακόμα για να τα κλείσετε και να επανέλθετε στην αρχική θέση, όπως φαίνεται στην φωτογραφία.


Σανίδα
Πάρτε θέση για pushups σε ένα στρώμα με την διαφορά ότι δεν θα στηριχτείτε στα γόνατα, αλλά στις μύτες των ποδιών και στους αγκώνες αντί για τις παλάμες σας. Κρατώντας το σώμα σας σε μια απόλυτη ευθεία παράλληλα με το έδαφος και σφίγγοντας την κοιλιά και την ράχη σας, σπρώξτε απαλά τις μύτες των ποδιών ώστε να κινηθείτε μπρος-πίσω, πάντα όμως παράλληλα με το έδαφος.
Μυϊκές ομάδες: Κοιλιακοί, ραχιαίοι


Αποθεραπεία: 10’ περπάτημα γύρω από το τετράγωνο ή 10 λεπτά Step touch
~~~~~~~~~~~~~
και ένα βιντεάκι…



* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

iatronet.gr
Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.