Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

Schisandra berries

Τι είναι ;;;

Είναι από τους κύριους παράγοντες των κινεζικών φυτικών φάρμακων από την αρχαιότητα.


Η πρώτη καταγεγραμμένη χρήση του schisandra βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του κείμενου της Κίνας "φυτικό φάρμακο"

Σε αυτό το κείμενο, schisandra λέγεται ότι αυξάνει την ενέργεια (που ονομάζεται Τσί ).
Μελέτες που έγιναν για αυτό το ιερό βότανο, βρήκαν πολλές ιδιότητες για αυτό αλλά το θεώρησαν ιδανικό για θεραπεία του ήπαρ , παθήσεις γρίπης , πνεύμονες και επίσης ισχυρό αντικαταθλιπτικό.

Δείτε τι ιδιότητες μπορεί να μας προσφέρει αυτό το Βότανο!!!

Οι γυναίκες της Κίνας παραδοσιακά χρησιμοποιούν αυτά τα μούρα στη διατροφή τους για να διατηρήσουν το νεανικό τους σφίγγος.

Για χιλιάδες χρόνια τα μούρα αυτά έχουν θεωρηθεί εξαιρετικά αντιγηραντικά, τονωτικά της αντοχής, της πνευματικής διαύγειας και ιδανικά για τη βελτίωση των αντανακλαστικών και της απόδοσης στην εργασία, ενώ έχουν χρησιμοποιηθεί ευρέως για την καταπολέμηση του άγχους, της κόπωσης, την ενίσχυση της λίμπιντο, αλλά κυρίως για την προστατευτική επίδραση τους στο συκώτι και τα νεφρά.

Είναι ιδιαίτερα δημοφιλή στην Ασία και σύγχρονες εκτεταμένες μελέτες διεξάγονται για τη χρήση τους στην καταπολέμιση της ηπατίτιδας.

Οι λιγνάνες που βρίσκονται σε αυτά τα μούρα, προστατεύουν το συκώτι, τονώντας τα κύτταρα που παράγουν πολλά χρήσιμα αντοξειδωτικά.

Βοηθούν το σώμα να ανταποκριθεί σε στρεσογόνες καταστάσεις και λειτουργούν ως ήπιο ηρεμιστικό και αντικαθλιπτικό, δρούν κατά ορισμένων ψυχικών ασθενειών, προστατεύουν από παθήσεις του κεντρικού νευρικού συστήματος, από καρδιακές παθήσεις, δρούν κατά της υπότασης,
της γρίπης και κατά των παρενεργειών από το αλκόολ.

Στην παροδοσική κινέζικη ιατρική χρησιμοποιούνται για την αύξηση της αντοχής του οργανισμού απέναντι στις λοιμώξεις, την ενίσχυση της υγείας του δέρματος, στην καταπολέμηση της αϋπνίας ή του ανήσυχου ύπνου, για τον επίμονο βήχα κ.α.

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

botanathes

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.