Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

Τα 6 βασικά λάθη που κάνουμε στο βραδινό γεύμα

Το βραδινό γεύμα αποτελεί έναν μεγάλο κίνδυνο για το σωματικό μας βάρος και περαιτέρω για την υγεία μας, εφόσον δεν καταναλωθεί με σύνεση. Κάτωθι, θα βρείτε τα 6 συνηθέστερα λάθη που κάνουμε όταν παίρνουμε το δείπνο μας, τα οποία καλό θα ήταν να αποφεύγονται.

1. Το μεγαλύτερο γεύμα της ημέρας.

Όπως λέει η γνωστή κινεζική παροιμία: «Το πρωί να τρως σαν βασιλιάς, το μεσημέρι σαν πρίγκηπας και το βράδυ σαν ζητιάνος». Δυστυχώς, οι περισσότεροι άνθρωποι κάνουμε το ακριβώς αντίθετο, καταναλώνοντας υπερτροφικά δείπνα, που επιβαρύνουν τον οργανισμό μας με περιττές θερμίδες που καίγονται δύσκολα, καθώς, τις πιο πολλές φορές, του δείπνου έπεται… ο ύπνος!

2. Ο κίνδυνος της τηλεόρασης.

Θα πρέπει να διαχωρίζεται η διαδικασία της κατανάλωσης φαγητού από άλλες δραστηριότητες, όπως το να βλέπουμε τηλεόραση ή να περιηγούμαστε στο Διαδίκτυο, καθώς, τέτοιου είδους συνδυασμοί, συνήθως συνοδεύονται από ασυναίσθητη υπερκατανάλωση τροφής.

3. Το αλάτι.

Η αμαρτωλή απόλαυση του αλατιού καλό είναι να αποφεύγεται, ή έστω να περιορίζεται. Εναλλακτικά, αντί για αλάτι, θα μπορούσαμε να εμπλουτίζουμε τα φαγητά μας με άλλα καρυκεύματα, όπως μαύρη πιπεριά.

4. Το φαγητό του εστιατορίου.

Το φαγητό που τρώμε εκτός οικίας είναι γεμάτο λίπη, περιττό αλάτι και ζάχαρη. Συνεπώς, προκρίνεται η λύση του σπιτικού φαγητού. Αν πρέπει οπωσδήποτε να τρώμε σε εστιατόρια, ας μην το πράττουμε πλέον της μίας φοράς την εβδομάδα.


5. Το επιδόρπιο.

Η τάση να τρώμε επιδόρπιο οφείλεται περισσότερο στη συνήθεια και τη διατροφική «παράδοση», παρά στην ανάγκη μας να το καταναλώσουμε πραγματικά. Κι όμως το επιδόρπιο, γλυκό τις πλείστες φορές, δεν κάνει τίποτα παραπάνω από το να μας γεμίζει με άχρηστες θερμίδες που φεύγουν με πολύ κόπο από το σώμα μας. Ας περιοριζόμαστε, λοιπόν, στο κυρίως πιάτο μας.

6. Η δεύτερη μερίδα.

Πολλοί άνθρωποι έχουν την κακιά τάση να ξαναγεμίζουν το πιάτο τους, ύστερα από την άδειασμα του πρώτου πιάτου τους. Προκειμένου να μην γίνεται αυτό, συνιστάται να σερβίρουμε μια καλή πρώτη μερίδα, παρά να υπάρχουν στο τραπέζι πιατέλες- δοχεία γεμάτες φαγητό, επιτρέποντας το δεύτερο σερβίρισμα.

Βασιλική Γρηγορίου, MSc Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος

Διευθύντρια του Διαιτολογικού τμήματος

Nutricenter Πρότυπο Διαιτολογικό Κέντρο

Web: www.nutricenter.gr Email: diet@nutricenter.gr

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Ελληνικό Ίδρυμα Γαστρεντερολογίας & Διατροφής

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.