Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Μασάζ ΑΜΜΑ: Νιώστε πραγματική ευεξία σε 15 λεπτά

Το Άμμα σε θέση καθιστή προέρχεται από την αρχαιότερη παράδοση θεραπευτικού μασάζ στην Ιαπωνία. Σήμερα, θεωρείται ως η ιδανική ανταπόκριση στο σύγχρονο τρόπο ζωής, γιατί εξασφαλίζει άριστα αποτελέσματα σε ελάχιστο χρόνο: προσφέρει βαθειά χαλάρωση και πλήρη ενεργοποίηση σε άτομο καθιστό και ντυμένο σε χρόνο 15 λεπτών. Πολύτιμος σύμμαχος της υγείας, διατηρεί την ευεξία και προλαμβάνει τις παθολογίες με απλό, γρήγορο και εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο. Είναι η πρώτη μορφή μασάζ που εφαρμόστηκε ποτέ σε δημόσιο χώρο (Silicone Valley, δεκαετία του ΄80), και παραμένει η πλέον καθιερωμένη.
Το Άμμα είναι η αρχαιότερη μέθοδος μασάζ στην Ιαπωνία. Πολλές νεότερες μορφές, όπως το Shiatsu, είναι βασισμένες σε επιμέρους τεχνικές του Άμμα. Η τεχνική συνδυάζει στάσεις πολεμικών τεχνών, συγκεκριμένες σωματικές διεγέρσεις με διάφορες τεχνικές του χεριού, πιέσεις των σημείων βελονισμού και διατάσεις των ενεργειακών μεσημβρινών, οι οποίες ασκούνται στην πλάτη, στους ώμους, τα μπράτσα, τα χέρια, το λαιμό και το κεφάλι. Προκαλούν βαθειά αναζωογόνηση του νευρικού και του κυκλοφορικού συστήματος και απελευθερώνουν αποτελεσματικά τη ροή της ενέργειας μέσα σε όλο το σώμα.
Το Άμμα σε καθιστή θέση αποτελεί πολύτιμη πηγή ευεξίας για όποιον το δέχεται, ευεργετεί όμως και το μασέρ. Είναι από τις μοναδικές μεθόδους που όχι μόνο δεν κουράζουν ένα μασέρ αλλά τον ενεργοποιούν, γιατί ολόκληρη η αλληλουχία των κινήσεων είναι σχεδιασμένη σαν πολεμική τέχνη (kata), όπου οι πιέσεις δεν ασκούνται με τη δύναμη των χεριών αλλά με ολόκληρο το σώμα. Η βασική διδασκαλία είναι εντατική και σχετικά σύντομη: ένα τριήμερο (28 ώρες) αρκεί για να μεταδοθούν η αλληλουχία των κινήσεων και οι τεχνικές χειρισμών. Απαιτούνται ύστερα 100 μασάζ προσωπικής πρακτικής για να εκλεπτύνει κανείς την επαφή του και να καλλιεργήσει την προσαρμοστικότητα του στην κάθε περίπτωση, προτού κριθεί από το δάσκαλο για την απονομή του πιστοποιητικού.

Το Άμμα στο πέρασμα του χρόνου
Οι παραδοσιακές κινέζικες τέχνες θεραπείας μέσα από τα βότανα, το βελονισμό, το moxa και το μασάζ ταξίδεψαν μέσω Κορέας και έφτασαν στην Ιαπωνία εδώ και περίπου 1300 χρόνια. Το Άμμα ήταν το μόνο παραδοσιακό Ιαπωνικό μασάζ. Η λέξη Άμμα αποτελείται από τα δύο κινέζικα ιδεογράμματα που χρησιμοποιούνται για τη λέξη μασάζ: ΑΝ και ΜΟ, που σημαίνουν «ηρεμία μέσω αφής».


Στα μέσα του περασμένου αιώνα, θεσμοθετήθηκε ως επάγγελμα για τους τυφλούς. Ιδρύθηκαν ειδικευμένες σχολές και μέχρι τον πρώτο παγκόσμιο πόλεμο το 95% των ασκούμενων ήταν τυφλοί. Kι ενώ το Άμμα συνέχιζε να αποτελεί το κύριο ρεύμα μασάζ στην Ιαπωνία, αναπτύχθηκαν και άλλες σωματικές προσεγγίσεις. Έκτοτε, μόνον όσοι κατείχαν κρατικό δίπλωμα είχαν το δικαίωμα να ασκούν το Άμμα. Οι υπόλοιποι ασκούσανε το «Shiatsu» που σημαίνει «πίεση των δακτύλων».


Πώς ήρθε στη Δύση

Το Άμμα εμφανίστηκε για πρώτη φορά στη δύση στη δεκαετία του ΄80, όταν ο David Palmer εκπαιδεύτηκε από τον Takoshi Nakamura και ίδρυσε στο San Francisco το Amma Institute. Ο ίδιος ο David Palmer, ο οποίος επινόησε την καθιστή εκδοχή του Άμμα, επισκέφτηκε τις εταιρείες πληροφορικής της Silicone Valley για να προτείνει συνεδρίες Άμμα στους χώρους εργασίας. Είχε άμεση επιτυχία και πολλές εταιρείες, όπως η Apple, αποφάσισαν έκτοτε να παρέχουν μασάζ σε όλους τους εργαζόμενους.


Ήταν η πρώτη φορά στη Δύση που γινόταν μασάζ σε δημόσιο χώρο. Το Άμμα σε καθιστή θέση ενέπνευσε πολλούς άλλους μασέρ και σε λίγα χρόνια εμφανίστηκαν σε ολόκληρη την Αμερική διάφορες τεχνικές καθιστού μασάζ στα γραφεία, στα αεροδρόμια, στα κομμωτήρια, στα πάρκα κλπ. Το Άμμα έφτασε ανεπίσημα στη Γαλλία το 1993. Σήμερα η καθιστή μορφή του εκτιμάται ιδιαίτερα στις περισσότερες γαλλικές επιχειρήσεις που πλέον προσπαθούν να λαμβάνουν υπόψη τους το στρες των υπαλλήλων τους και να μεριμνούν για την ποιότητα της ζωής τους.

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας
 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.