Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Κυριακή 12 Ιανουαρίου 2014

Η δύναμη του ήχου ΜΑΝΤΡΑ (MANTRA)

Επιστημονικά μιλώντας ο ήχος είναι δόνηση σε μια συγκεκριμένη συχνότητα και είναι ικανός να προκαλέσει φυσικές αλλαγές σε έναν οργανισμό. Μερικές δονήσεις μπορεί να είναι επιζήμιες άλλες μπορεί να είναι ευεργετικές. Ο ήχος είναι δυνατόν να συγκεντρωθεί σε τέτοιο βαθμό πυκνότητας, ώστε να συντρίψει και να καταστρέψει αντικείμενα. Μπορούν να ανοιχτούν τρύπες σε στερεά μέταλλα με την χρήση του ήχου και μόνο.
Ο ήχος είναι μια μορφή ενέργειας που έχει συχνότητα, ύψος, ένταση, τόνο καθώς και λεπτότερες ποιότητες. Αυτές ακριβώς οι λεπτές ποιότητες ήταν το κέντρο του ενδιαφέροντος των τάντρικων γιόγκις και ρίσις του παρελθόντος. Κατά την διάρκεια βαθιών διαλογιστικών καταστάσεων άκουγαν συγκεκριμένους ήχους, οι οποίοι ήταν παραψυχικές παλμικές δονήσεις. Αυτές οι δονήσεις έγιναν γνωστές σαν μάντρας, αποκαλυπτικοί ήχοι, που ακούγονται μόνο σε υψηλότερα επίπεδα συνειδητότητας, όταν οι γιογκις μπαίνουν στην κατάσταση του σαμάντι.
Αργότερα συλλέχθηκαν τα ρίτσας ή αλλιώς σλόκας, ομάδες από μάντρας οι οποίες άκουγαν και κατέγραφαν. Μερικά από αυτά έγιναν τα βιβλία της αποκάλυψης πολλών μεγάλων θρησκειών του κόσμου.
Κάθε μάντρα έχει δύο σημαντικές ποιότητες, γνωστές στα σανσκριτικά σαν βάρνα και ακσάρα. Βάρνα σημαίνει χρώμα και ακσάρα σημαίνει γράμμα ή μορφή. Τα γράμματα του σανσκριτικού αλφαβήτου ήταν γνωστά σαν ακσάρα. Ακσάρα επίσης σημαίνει αυτό που δεν φθείρεται . Έτσι από την στιγμή που ένα μάντρα εκφέρεται γίνεται κομμάτι της αιώνιας ακάσικης καταγραφής.
Όταν μερικές ηχητικές δονήσεις μεταφέρονται σε διάφορα μέρη του σώματος, μπορούν να προκαλέσουν πραγματικές αλλαγές στην φύσική του δομή και λειτουργία. Μπορούν επίσης να αλλάξουν την κατάσταση της συνειδητότητας. Έτσι στην πράνα βίντυα, τα μάντρας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για μεταφορά της πράνα σάκτι, ειδικότερα για θεραπεία άλλων. Ωστόσο αυτή η μέθοδος θεραπείας ασκείται μόνον από εκείνους που έχουν αποκτήσει μάντρα σίντι, την δύναμη και την γνώση του μάντρα μέσω της μάντρα σάντανα. Οι υπόλοιποι δεν θα μπορούν αποτελεσματικά να εκδηλώσουν την δύναμη του μάντρα για θεραπευτικούς σκοπούς.
Κάθε μάντρα είναι αγωγός για ένα συγκεκριμένο τύπο ενέργειας. Για παράδειγμα υπάρχει ένα ειδικό μάντρα για την θεραπεία από δάγκωμα φιδιού. Όταν κάποιος επαναλάβει χιλιάδες φορές αυτό το μάντρα, φορτίζεται με έναν ειδικό τύπο ενέργειας. Αυτή η ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να θεραπεύσει κάποιον που έχει δαγκωθεί από φίδι. Μόλις το πρόσωπο με το μάντρα σίντι απαγγέλει το μάντρα το δηλητήριο θα διαλυθεί χωρίς να προκαλέσει άλλο πόνο ή βλάβη.
Η δύναμη του μάντρα και των λεπτών ηχητικών συχνοτήτων ήταν γνωστή και χρησιμοποιηθήκαν εδώ και αιώνες από πολλούς αρχαίους πολιτισμούς για να αφυπνίσουν την εσωτερική συνειδητότητα αλλά και για να ασκήσουν επιρροή πάνω στις εξωτερικές δυνάμεις της φύσης. Υπάρχει η σκέψή ότι οι τεράστιες πέτρες που βρίσκονται στο Στόουνχετζ, στα νησιά του πάσχα και στα μνημεία των Μάγιας, μετακινήθηκαν στις θέσεις τους χρησιμποιώντας τις αρχές του ήχου, μια γνώση που έχει χαθεί στον σημερινό πολιτισμό . Η επιστήμη του μάντρα είναι επίσης η βάση πολλών Δυτικών συστημάτων εσωτερισμού.
Η επιστήμη του μάντρα εμπεριέχει την επιστήμη των αριθμών, τις μουσικές νότες, τα χρώματα, τα πολύτιμα πετράδια, και μέταλλα και έχει αστρολογική σημασία. Όταν ένα μάντρα τονιστεί σωστά προβάλλει ενέργεια μέσα από μορφές και σύμβολα που εμπεριέχουν γνώση.
Όταν κάποιος ασκείται σε ένα μάντρα πρέπει να έχει κατά νου τέσσερα πράγματα. Το ίδιο το μάντρα, τον ντεβάτα δηλαδή το αποκαλυπτικό σύμβολο του μάντρα, τα παραψυχικά κέντρα δηλαδή τα σημεία συγκέντρωσης και τη μορφή της επίκλυσης , την εσωτερική προσευχή που συνοδεύει το μάντρα. Η σωστή επίκλυση ενός μάντρα θα προκαλέσει μια ενεργειακή μεταβολή στην ψυχή που μεταδίδεται στο φυσικό σώμα.
Ένα εξαιρετικό μάντρα για την αφύπνιση της πράνα στην πράνα βίντυα είναι το Γκαγυάτρι μάντρα. Έχει εικοσιτέσσερις συλλαβές «Ομ μπουρ μπουβάχ σουαχάχ τατ σαβιτούρ βαρενυαμ μπχαρκγο ντεβάσια ντιμαχί ντιγιό γιο ναχ πρατσονταγιάτ». Αυτό μπορεί να μεταφραστεί ως εξής, Ομ το φυσικό επίπεδο, το λεπταίσθητο επίπεδο, το αιτιατό επίπεδο,διαλογιζόμαστε στο θεικό φώς αυτού του λατρευτού ήλιου της πνευματικής συνειδητότητας. Είθε να ενεργοποιήσει την δύναμη της πνευματικής μας αντίληψης.
Αυτές οι οικοσιτέσσερις συλλαβές περιέχουν την συνολική μορφή της πράνα. Το τζάπα του Γκαγυάτρι μπορεί να γίνει την ανατολή του ηλίου ή το μεσημέριή το απόγευμα κατά τη δύση του ηλίου. Ωστόσο η καλύτερη ώρα είναι νωρίς το πρωί . Βοηθά στην εναρμόνιση και την αφύπνιση του πραναμάγια κόσα έτσι ώστε οι προχωρημένες πρακτικές αφύπνισης της ενέργειας να γίνουν αποτελεσματικότερες.
Τα μάντρας είναι φορείς πρανικής ενέργειας και πρέπει να χρησιμοποιούνται σύμφωνα με ορισμένους ειδικούς κανόνες και για ειδικές περιπρτώσεις. Υπάρχουν τα γενικά μάντρας που μπορεί καθένας να τα χρησιμοποιήσει για γενική υγεία, ευημερία και τα προσωπικά μάντρας.
Ένα προσωπικό μάντρας δίνεται από έναν φωτισμένο δάσκαλο, έναν γκούρου και αφορούν κάθε φορα αποκλειστικά την εξέλιξη του ατόμου στο οποίο δίνεται.
Ένα μάντρα απαιτεί σωστή φωνητική προφορά, σωστό συντονισμό, σωστή συγκέντρωση και δημιουργία της αντίστοιχης νοητικής εικόνας ή μορφής. Όλα αυτά μπορούν να μεταδωθούν μόνο μέσω ενός δασκάλου. Η πρακτική του μάντρα δεν παράγει μόνον ηχητικά κύματα, αλλά και αντίστοιχα χρωματικά κύματα, μορφή και γεωμετρικά σχήματα βαθιά μέσα στο νου.
Στις πρακτικές της Σατυανάντα Γιόγκα, διδάσκεται η απαγγελία γενικών μάντρας όπως το Γκαγυάτρι Μαντρα, το Μαχαμρίτιουντζαγια μάντρα και το μάντρα ΣΟ ΧΑΜ, που είναι και η βάση του διαλογισμού τζάπα ενώ αποτελεί και την καλύτερη πρακτική για την αφύπνιση της πράνα και του νου και για προετοιμασία σώματος για υψηλότερες πρακτικές.
Κατά την έναρξη μιας τάξης Σατυανάντα Γιόγκα αλλά και στο τέλος απαγγέλεται παντοτε το Μάντα ΟΜ. Ο πρωταρχικός ήχος...η αρχή της δημιουργίας. Ένα ισχυρό μάντρας για να συγκεντρωθεί ο νους και να ισορροπήσει.
Ο Παραμαχάμσα Σατυανάντα , δημιουργός της Σατυανάντα Γιόγκα, προτείνει την απαγγελία του Γκαγυάτρι μάντρα και του Μάχαμριτγιουντζαγια μάντρα 11 φορές κάθε πρωί στην πρωινή Σάντανα του Μαθητή για υγεία ευημερία και ισορροπημένο νου, παράγοντας δονήσεις που αποτυπώνονται βαθιά μέσα στο νου του μαθητή και τον ακολουθούν σε κάθε του δραστηριότητα στην διάρκεια της ημέρας.





* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

corfuyoga.gr
Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.