Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Κινέζικη υπερ-τεχνολογία

Μετά την πρωτιά στο γρηγορότερο τρένο του κόσμου, οι Κινέζοι είπαν να κατακτήσουν μία ακόμα θέση και κατασκεύασαν τον γρηγορότερο υπολογιστή του κόσμου.
Το όνομα του είναι Τιανχέ-1 Α, και σύμφωνα με το BBC, εσωματώνει πάνω από 7.000 επεξεργαστές γραφικών της Nvidia και 14.000 επεξεργαστές της Intel.
.500 χιλιάδες τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο κάνει ο υπερ-υπολογιστής των Κινέζων αφήνοντας «χιλιόμετρα» πίσω τον αμερικανικό ΧΤ5 «Τζάγκουαρ» του Εθνικού Εργαστηρίου Όουκ Ριτζ του πανεπιστημίου του Τενεσί, ο οποίος κάνει 1.750 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο.
Η κινεζική «δημιούργία» ζυγίζει πάνω από 155 τόνους, ο χώρος που ''πιάνει'' ισούται με τον όγκο περίπου 100 ψυγείων και ήδη ''έπιασε'' δουλειά σε τοπική μετεωρολογική υπηρεσία και στην εθνική πετρελαική εταιρεία.

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Πηγή
 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.