Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Ποιες τροφές μορούν να καταναλωθούν και μετά την ημερομηνία λήξης;

Η κατανάλωση των τροφίμων ύστερα από την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης απαγορεύεται. Ωστόσο,σύμφωνα με την Βρετανίδα σύμβουλο προστασίας φυσικών πόρων κάποια προϊόντα μπορούν να καταναλωθούν και μετά τη λήξη τους καθώς η ημερομηνία προτεινόμενης κατανάλωσης δεν αφορά για όλα τα τρόφιμα την ασφάλεια αλλά τη γεύση.

Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει η Ντάνα Γκάντερς οι τροφές που κάνουνοικονομία στην τσέπη μας αλλά όχι στην υγεία μας είναι οι παρακάτω:

Πατατάκια

Τα πατατάκια από τορτίγια διατηρούνται ακόμη και ένα μήνα μετά την ημερομηνία λήξης, αν και μπορεί να μην είναι τόσο τραγανά και γευστικά.

Σοκολάτα

Η γλυκιά λιχουδιά μπορεί να καταναλωθεί και μετά την ημερομηνία λήξης της. Η λευκή επικάλυψη που συνήθως εμφανίζεται οφείλεται στην έκθεση του προϊόντος στον αέρα.

Αυγά

Σύμφωνα με την Γκάντερς τα αυγά εάν διατηρούνται σε θερμοκρασία κάτω από 5 βαθμούς Κελσίου.αντέχουν από τρεις έως πέντε εβδομάδες.

Γάλα

Το γάλα είναι ένα προϊόν που εύκολα μπορεί να καταλάβει κανείς αν έχει χαλάσει. Οδηγός... η μυρωδιά και η κακή γεύση του χαλασμένου γάλακτος. Η καλύτερη θερμοκρασία συντήρησης για το γάλα είναι οι 2 βαθμοί Κελσίου

* Αν σας άρεσε το άρθρο κάντε ένα like και κοινοποιήστε το στους φίλους σας!

Πηγή

*Οι πληροφορίες που παρέχονται στο blog αυτό έχουν καθαρά ενημερωτικό χαρακτήρα και δε μπορούν να αντικαταστήσουν τη γνωμάτευση ή την επίσκεψη σε γιατρό ή σε άλλον ειδικό της υγείας

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.