Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

To Facebook θα παρακολουθεί τον κέρσορά σου

Τεχνολογία ιχνηλάτησης του κέρσορα κάθε χρήστη, δοκιμάζει το κοινωνικό δίκτυο


Φαίνεται οτι το facebook δεν αρκείται στα όσα ήδη γνωρίζει για τον κάθε χρήστη και στην προσπάθειά του να αποσπάσει ακόμα περισσότερες πληροφορίες για τις συμπεριφορά μας, πειραματίζεται με μια νέα τεχνολογία που ιχνιλατεί -pixel προς pixel- την κίνηση του κέρσορα, ενώ σερφάρουμε στις σελίδες του, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Το facebook συλλέγει δύο ειδών δεδομένα: δημογραφικά καθώς και δεδομένα που άπτονται της συμπεριφοράς του κάθε χρήστη. Τα δεύτερα συλλέγονται σε πραγματικό χρόνο και προκύπτουν από τα likes και τα κλικ που κάνουμε σε ειδήσεις ή στατους ή σχόλια σε αυτά. Με τις νέες τεχνολογίες που δοκιμάζονται, η πλατφόρμα στοχεύει να αυξήσει δραματικά τα στοιχεία που αφορούν στη συμπεριφορα του κάθε χρήστη.




Σκοπός είναι η βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, η ανάπτυξη νέων προϊόντων καθώς και η ακόμα πιο στοχευμένη προβολή διαφημίσεων. Δήλωσε ο ιθύνων του προγράμματος facebook analytics, Ken Rudin.

Σύμφωνα με τον Rudin, θα χρειαστούν αρκετοί μήνες δοκιμών μέχρι η τεχνολογία αυτή, που είναι μέρος μιας γενικότερης προσπάθειας συλλογής δεδομένων, να μπει σε εφαρμογή και να αποδειχθεί εάν τελικά εχει νόημα να ενσωματωθεί στην πλατφόρμα.

Πηγή


 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.