Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2013

Νίκη της φέτας στην εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά

ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΡΗΤΡΑ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΟΥ

Θετικές ρυθμίσεις για την προστασία της φέτας περιλαμβάνονται στην εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά, καθώς συμφωνήθηκε ότι στη χρήση του όρου φέτα, θα υπάρχει ρήτρα «κεκτημένων δικαιωμάτων».

Νίκη της φέτας στην εμπορική συμφωνία ΕΕ-Καναδά
Όπως έγινε γνωστό, η χρήση του όρου θα επιτρέπεται μόνο αν συνοδεύεται από διατυπώσεις όπως «τύπου φέτας», «στιλ φέτας», «απομίμηση φέτας» και σε συνδυασμό με ευανάγνωστη και ευδιάκριτη αναφορά στη γεωγραφική θέση προέλευσης του προϊόντος.

Ανάλογες ρυθμίσεις προβλέπεται να ισχύσουν και για άλλα ευρωπαϊκά τυριά (Ασιάγκο, Φοντίνα, Γκοργκοντζόλα, Μίνστερ).

Το θέμα είχε θέσει η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη στο Κολέγιο των επιτρόπων πριν από λίγες εβδομάδες όταν είχε έρθει για έγκριση η σύμβαση ΕΕ – Καναδά, που στο αρχικό της κείμενο παρείχε τη δυνατότητα στις βιομηχανίες του Καναδά να χρησιμοποιούν το όνομα «φέτα» σε τυριά αυτού του τύπου που παρασκευάζουν.

Τη διατύπωση διαπραγματεύτηκε ως σημαντική για τα ευρωπαϊκά συμφέροντα απευθείας ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο με τον Καναδό πρωθυπουργό Στίβεν Χάρπερ. Εκτιμάται ότι με την εξέλιξη αυτή δημιουργείται θετικό προηγούμενο για τις επικείμενες διαπραγματεύσεις συμφωνιών με τις ΗΠΑ καθώς και Ασιατικές χώρες.

Εθνος

Πηγή

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.