Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ἡ Βίκη Σταμάτη ἐλεύθερη;

Επειδή δεν θα το διαβάσετε πουθενά αλλου, θα το καταγγείλουμε από εδώ.

Χτες στην ουσία η Βίκη Σταμάτη αποφυλακίστηκε (βλέπε μεταφορά της στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής στο Δαφνί), κόντρα στην απόφαση της Ελληνικής δικαιοσύνης να μην της δώσει αναστολή στην ποινή που της επεβλήθη.

Και το χειρότερο είναι ότι πολλοί νομικοί είτε δεν γνωρίζουν πως λειτουργεί το σύστημα, είτε κάνουν ότι δεν γνωρίζουν. Για να μην πιάσουμε τους δημοσιογράφους, που γράφουν ότι ούτε ο συνήγορος της ήξερε το πού την μεταφέρουν.

Να σας το αναλύσω περισσότερο.

Μόνο να σας πω ότι οι μισοί βαρυποινίτες που βρίσκονται στις φυλακές, κάποια στιγμή προσπάθησαν να κάνουν αυτό το παλαιό κόλπο, δηλαδή αποφυλάκιση μέσω του δημοσίου ψυχιατρείου ( δεν μιλάμε για το ψυχιατρείο των φυλακων Κορυδαλλού ).

Δηλαδή προσπαθούν, πρώτα επικαλούμενοι ότι είναι ψυχικά άρρωστοι και πολλές φορες και με απόπειρες αυτοκτονίας να πάνε στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού, από την φυλακή την οποια κρατούνται, και μετά προσπαθούν να πείσουν με κάποιο «τρόπο» τους εκεί ψυχιάτρους, ότι είναι ψυχασθενείς και όχι μονο ότι είναι ψυχασθενείς, αλλά και ότι πρέπει να μεταφερθούν σε δημόσιο ψυχιατρείο ( βλέπε ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής) για να συνεχίσουν καλύτερα την θεραπεία τους.

Από την στιγμή που το επιτύχουν αυτό και αρκετοί στο παρελθόν με τον έναν, ή τον άλλον «τρόπο» το έχουν πετύχει και πήγαν στο δημόσιο ψυχιατρείο, μετά δεν ξαναγυρνούν πίσω στην φυλακή…Είναι πλέον στην δικαιοδοσία των ψυχιάτρων του δημοσίου νοσοκομείου !!!

Το ψυχιατρείο φυλακών Κορυδαλλού είναι γεμάτο κρατουμένους, που κάνουν απόπειρες αυτοκτονίας, καταπίνουν πιρούνια, καταπίνουν μπαταρίες και κεραίες από τηλεοράσεις, κόβουν τις φλέβες τους για να καταφέρουν αυτό που κατάφερε η Βίκη Σταμάτη μέσα σε 24 ώρες!!…Nα αποφασίσουν οι γιατροί ότι πρέπει να μεταφερθεί στο δημόσιο νοσοκομείο. Λίγοι το καταφέρνουν και αρκετοί έχουν χάσει και την ζωή τους από τέτοιες απόπειρες και η Βίκη Σταμάτη το κατάφερε στις πρώτες 24 ώρες, από την στιγμή που μεταφέρθηκε από τις γυναικείες φυλακες στο ψυχιατρείο των φυλακών.

Τώρα για να καταλάβετε την διαφοράα, στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής, στο Δαφνί, όπου μετεφέρθη, ακόμα και στα περίπτερα που κλειδώνουν να κρατείται, θα μπορούν καθημερινά να την επισκέπτονται συγγενείς και φίλοι, θα μπορεί να της υπογράφει και άδειες ο θεράπων ιατρός της, να βγαίνει έξω βόλτα στους κήπους του Ψυχιατρικού νοσοκομείου και όταν της υπογράφει μια τέτοια άδεια, θα μπορεί να πηγαίνει είτε μέχρι το σπίτι της, είτε για καφέ (και θα γυρνάει το απόγευμα), γιατί πολύ απλά όσοι το έχουν επισκεφθεί γνωρίζουν, ότι δεν υπάρχει σοβαρός έλεγχος στις πόρτες εισόδου και εξόδου και πολλοί τρόφιμοι του ψυχιατρείου πολλές φορες βγαίνουν έξω.

Αφού λοιπόν όπως καταλάβατε άλλαξαν εντελώς οι συνθήκες κράτησης της, να σας πω και την συνεχεια.

Όπως είπαμε παραπάνω πλέον είναι στην δικαιοδοσία των εκεί ψυχιάτρων και ειδικότερα του διευθυντή του περιπτέρου ( περίπτερα ονομάζονται τα κτίρια μέσα στο Δάφνη) που θα κρατείται, αυτοί είναι και οι ΜΟΝΟΙ υπεύθυνοι που αποφασίζουν για την τύχη της, με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό.

Δηλαδή σε λίγους μήνες μπορούν να κρίνουν και να αποφασίσουν, ότι για καλό της θεραπείας της, θα είναι να πάει και στο σπίτι της και να συνεχίσει την θεραπευτική αγωγή από εκεί.

Θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον κάποιος δημοσιογράφος να ψάξει να βρει και να μας πει, πότε άλλοτε και πόσες φορες εάν έγινε, κατάφερε κρατούμενος να μεταφερθεί από την φυλακή που κρατείτο στο ψυχιατρείο των φυλακών και μέσα σε 24 ώρες οι ψυχίατροι του ψυχιατρείου του Κορυδαλλού, να υπογράψουν την μεταφορά του κρατουμενου στο ψυχιατρικό νοσοκομείο Αττικής και πολύ περισσότερο για τους λόγους που επικαλούνται οι γιατροί στα αποτελέσματα της ψυχιατρικής εξέτασης…

Κλόουν

Σχεδόν…
Ἔχετε περάσῃ ἀπό τό ψυχιατρεῖο;
Εἶναι ὅλα τὰ παραπάνω ἀληθῆ, πέρα ὡς πέρα.
Καμμία οὐσιαστικὴ φύλαξις… Συνεπῶς; Τί ἔπαθε τό κορίτσι; Τό πλάκωσαν στό ξύλο οἱ …τουρκογύφτισσες;

Ἔ, αὐτὰ ἀκριβῶς παθαίνουν ὅσοι δὲν προσέχουν…
Κι αὐτοὶ ποὺ δὲν προσέχουν εἴμαστε ἐμεῖς… Ὄχι οἱ φυλακισμένες ἤ ἡ μανδὰμ Τσοχατζοπούλου!

Φιλονόη

Υ.Γ. Δὲν τὴν ἤθελα πάντως στὴν φυλακή. Νὰ πληρώσῃ ἤθελα. Ἀλλά ποῦ;

φωτογραφία

Πηγή

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.