Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013

4 βήματα για να κάνετε… αυτό που «λέει» η καρδιά σας

Η αληθινή ευτυχία «έρχεται» αναμφίβολα όταν πράττουμε αυτό που υπαγορεύει η καρδιά μας - μπορεί να αφορά σε μία απόφαση επαγγελματικής φύσεως, σε μια επιλογή που έχει να κάνει με τα προσωπικά μας, ή να είναι απλά μια δραστηριότητα για τον ελεύθερό μας χρόνο, ακόμα και ένας συγκεκριμένος τρόπος ζωής που επιθυμούμε να ακολουθήσουμε.


Οτιδήποτε και αν είναι αυτό που... λέει η καρδιά μας, είναι απαραίτητο να το «ακούσουμε» και να προσπαθήσουμε να το εντάξουμε στη ζωή μας, προκειμένου να νιώσουμε ικανοποίηση με τον εαυτό μας και κατ' επέκταση να πλημμυρίσουμε με ευχάριστα συναισθήματα ευτυχίας.

Διαβάστε λοιπόν, τα 4 βήματα που προτείνει η life coach, Cheryl Richardson, ώστε να καταφέρετε και εσείς να εντάξετε το δικό σας πάθος στην καθημερινή σας ζωή και να καταφέρετε να γίνετε ευτυχισμένοι.

1. Βρείτε το πραγματικό σας πάθος. Μπορεί η δική σας καρδιά να «λέει» ένα σωρό πράγματα που θέλει να κάνει, όμως σίγουρα δεν μπορείτε να ικανοποιήσετε όλες της τις επιθυμίες. Γι αυτό χρειάζεται να επιλέξετε ένα πάθος ώστε να θέσετε έναν συγκεκριμένο στόχο πάνω στον οποίο θα αρχίσετε να «δουλεύετε» για την υλοποίησή του.

2. Εμπνευστείτε! Ακόμη και αν έχετε ένα λεπτομερές σχέδιο στο μυαλό σας για την πραγματοποίηση του στόχου σας, είναι ωφέλιμο να αφιερώσετε λίγο από τον χρόνο σας για να εμβαθύνετε περαιτέρω. Μπορείτε να εμπνευστείτε μέσα από ένα βιβλίο που πραγματεύεται το «θέμα» που σας ενδιαφέρει, ή να αναζητήσετε εναλλακτικές μεθόδους μέσα από τις μαρτυρίες άλλων ανθρώπων που έχουν το ίδιο πάθος με εσάς, στο διαδίκτυο. Ίσως και μία κουβέντα με κάποιον έμπιστο φίλο, να σας βοηθούσε να σκεφτείτε μερικές πτυχές που δεν είχατε συμπεριλάβει έως εκείνη τη στιγμή στο νου σας.

3. Βρείτε την ενθάρρυνση που χρειάζεστε. Αναζητήστε μέσα από τον οικογενειακό και φιλικό σας κύκλο τους ανθρώπους εκείνους που θεωρείτε ότι πιστεύουν σε εσάς και ότι θα είναι στο πλευρό σας είτε καταφέρετε να κάνετε σε σύντομο χρόνο πράξη το πάθος σας, είτε συμβεί να «σκοντάψετε» κάπου στην πορεία. Είναι σημαντικό να συγκεντρώσετε γύρω σας άτομα για να σας ενθαρρύνουν ώστε να νιώθετε έμπρακτα ότι έχετε «στηρίγματα», όταν οι καθυστερήσεις και οι αναποδιές τείνουν να «χαλούν» τα σχέδιά σας.

4. Περάστε από τη θεωρία στην πράξη. Έχοντας εντοπίσει αυτό που η καρδιά σας επιζητά και έχοντας καταστρώσει το βασικό πλάνο του σχεδίου δράσης σας, τότε είστε έτοιμοι να προχωρήσετε στην υλοποίηση του στόχου σας για να πάρει σάρκα και οστά το δικό σας πάθος. Μην περιμένετε να βρείτε μία εναλλακτική λύση για κάθε πιθανό «σκόπελο» που μπορεί να συναντήσετε προτού ξεκινήσετε το «κυνήγι» του πάθους σας, αλλά αρχίστε να κάνετε τα πρώτα σας βήματα, έχοντας πάντα κατά νου ότι ίσως χρειαστεί να αλλάξετε πορεία άμα βρεθεί μπροστά σας κάποιο απροσδόκητο αδιέξοδο.


Μαρία Κόλλια
m.kollia@lampiri.gr


ΠΗΓΗ: www.oprah.gr

Πηγή

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.