Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ανακάλυψη που θυμίζει την ταινία «Τζουράσικ Παρκ» - Βρέθηκε απολίθωμα κουνουπιού ηλικίας 46 εκατ. ετών με ίχνη αίματος στο στομάχι του

Πρώτη φορά Αμερικανοί επιστήμονες ανακάλυψαν το πανάρχαιο απολίθωμα ενός κουνουπιού ηλικίας 46 εκατ. ετών, το οποίο έχει ακόμα στο στομάχι του ίχνη αίματος από το τελευταίο «γεύμα» του.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον βιοχημικό Ντέιλ Γκρίνγουολτ του Εθνικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Ουάσιγκτον, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), σύμφωνα με το Nature, βρήκαν το θηλυκό έντομο σε σχιστολιθικά πετρώματα στη Μοντάνα.

Έως τώρα οι επιστήμονες έβρισκαν απολιθωμένα έντομα που, από την ανατομία τους ή την παρουσία σχετικών παρασίτων, υποπτεύονταν ότι ρουφούσαν αίμα, όμως δεν είχαν βρει ποτέ άμεσα ίχνη του ίδιου του αίματος.

Ένα αρσενικό έντομο ίδιας ηλικίας, το οποίο δεν πίνει αίμα, βρέθηκε επίσης στην ίδια τοποθεσία, που κάποτε ήταν λίμνη περιβαλλόμενη από ένα τροπικό δάσος. Το θηλυκό κουνούπι, με γεμάτη την κοιλιά του, βυθίστηκε στη λίμνη και πέθανε, ώσπου τελικά απολιθώθηκε.

Η ανακάλυψη θυμίζει την ταινία «Τζουράσικ Παρκ», όπου είχε ανακαλυφθεί ένα απολιθωμένο κουνούπι γεμάτο αίμα δεινοσαύρων, από το οποίο, σύμφωνα με το σενάριο του Μάικλ Κράιτον, κατέστη δυνατή η αναβίωση των τελευταίων.

Όμως το αίμα από το νέο εύρημα είναι πολύ πιο πρόσφατο και έτσι δεν έχει νόημα να κάνει κανείς όνειρα για κάτι ανάλογο!

Από την άλλη, άλλοι επιστήμονες εμφανίστηκαν επιφυλακτικοί κατά πόσο όντως αυτό που ανακαλύφθηκε μέσα στο κουνούπι είναι αίμα ή κάτι άλλο.

archaiologia

Πηγή

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.