Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Σύγχρονοι σκλάβοι 30 εκατ.άνθρωποι στον κόσμο

Τριάντα εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο ζουν σε συνθήκες σκλαβιάς εν έτη 2013 σύμφωνα με την έκθεση Global Slavery της οργάνωσης Walk Free Foundation, που κάνει λόγο για ένα καλά κρυμμένο έγκλημα. Υπολογίζεται ότι μόνο στην Ινδία, 14 εκατομμύρια άνθρωποι γίνονται θύματα εμπορίας, υποχρεώνονται σε γάμο παρά τη θέλησή τους ή ξεπληρώνουν με την ύπαρξή τους οικονομικά χρέη.

Εργάτες σε εργοστάσιο κατασκευής τούβλων στην επαρχία Χενάν της Κίνας- Συνολικά 168 άνθρωποι κρατούνταν υπό συνθήκες σκλαβιάς και εργάζονταν εκεί (φωτ:αρχείου Reuters) Εργάτες σε εργοστάσιο κατασκευής τούβλων στην επαρχία Χενάν της Κίνας- Συνολικά 168 άνθρωποι κρατούνταν υπό συνθήκες σκλαβιάς και εργάζονταν εκεί (φωτ:αρχείου Reuters)

Η ανθρωπιστική οργάνωση με έδρα την Αυστραλία που εκπόνησε την έρευνα τονίζει: ” Πολλές κυβερνήσεις δεν θέλουν να ακούσουν αυτά που λέμε αλλά είμαστε ανοιχτοί να συνεργαστούμε με όσες το επιθυμούν για την καταπολέμηση της σύγχρονης δουλείας”. Εκτός της Ινδίας, η Κίνα, το Πακιστάν και η Νιγηρία είναι οι χώρες που βρίσκονται στην πρώτη θέση αυτού του “μαύρου” καταλόγου ενώ σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας, περίπου 21 εκατ.άνθρωποι υποχρεώνονται σε εργασία παρά τη θέλησή τους.
(Πηγή:BBC)

Πηγή

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.