Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

Τα Top Models που δεν άγγιξε ο χρόνος

Η λέξη μόντελινγκ, συνδέθηκε στενά με τα ονόματα τους τις δύο τελευταίες δεκαετίες. Οι μεγαλύτεροι οίκοι μόδας, έντυσαν τις σπουδαιότερες καμπάνιες με τις μορφές τους.

EVA HERZIGOVA, 40

Συνήθιζαν να την αποκαλούν Marilyn Μonroe του ’90, εξαιτίας της αγάπης αλλά και της κατά καιρούς ομοιότητας που εμφάνιζε με τη θρυλική σταρ του κινηματογράφου. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι φέτος ο Brian Atwood, της ανέθεσε να δώσει στην καμπάνια του για την άνοιξη του 2013, κάτι από τη λάμψη της αγαπημένης ηθοποιού. Το πρώτο της σημαντικό συμβόλαιο το υπέγραψε το 1994 με την εταιρεία Wonderbra. Η φήμη και η εμπορική επιτυχία που συνόδευε την εν λόγω διαφημιστική καμπάνια, έγινε αφορμή να τη μιμηθούν πολλές ακόμα εταιρείες εσωρούχων. Παρά τις αντιδράσεις των φεμινιστικών οργανώσεων, που πυροδοτήθηκαν από την εικόνα της ξανθιάς καλλονής που πόζαρε με τα εσώρουχα της, η βασική φωτογραφία της διαφημιστικής εκστρατείας, βρέθηκε στη δέκατη θέση των καλύτερων πόστερ του αιώνα, όπως αυτά ψηφίστηκαν στο διαγωνισμό που έλαβε χώρα στο μουσείο Victoria and Albert του Λονδίνου. Η Eva Herzigova, υπήρξε ένα από τα πρώτα μοντέλα που μεταπήδησαν από την πασαρέλα στην υποκριτική, με την πορεία της στο σινεμά να συνεχίζεται μέχρι και σήμερα.

LINDA EVANGELISTA, 48


Άλλαζε «ρόλους» με την ευκολία που άλλαζε χτενίσματα στα μαλλιά της. Τη μία μέρα ήταν μια σέξι βαμπ και την επόμενη φωτογραφιζόταν με την ίδια άνεση ως κορίτσι της καλής κοινωνίας. Όσοι είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί της, την αποκαλούσαν «χαμαιλέοντα», προσωνύμιο που της ταιριάζει απόλυτα αν αναλογιστεί κανείς τις μεταμορφώσεις που πραγματοποίησε, όντας ένα από τα πιο πετυχημένα μοντέλα της γενιάς της. Η φημισμένη δήλωση της, ότι αρνείται να εγκαταλείψει το κρεβάτι της για λιγότερα από 10.000, έμεινε καταγεγραμμένη στα αρχεία της μόδας, με τους ανθρώπους της βιομηχανίας να κάνουν καιρό να της συγχωρήσουν, αυτό που οι θαυμαστές της μετέφραζαν ως νεανικό παράπτωμα. Έχει διανύσει πολλά μέτρα στις πιο μεγάλες πασαρέλες του πλανήτη, ενώ ήταν μόλις το 2007 όταν περπάτησε και πάλι στο επετειακό show του οίκου, Dior.

CHRISTY TURLINGTON, 44


Με την προσωπική της ζωή θωρακισμένη μακριά από τους προβολείς της δημοσιότητας, η «ήρεμη δύναμη του μόντελινγκ» , ή κατά κόσμον, Christy Turlington, ανήκει κι εκείνη στη γενιά των μοντέλων που μεσουράνησαν τη δεκαετία του ’90. Με τα αρμονικά της χαρακτηριστικά και τις τέλειες αναλογίες της να πρωταγωνιστούν σε πάνω από 500 εξώφυλλα περιοδικών, δεν μπορούμε να αδικήσουμε όσους τη θεωρούν ένα από τα καλύτερα μοντέλα όλων των εποχών. Εκτός από την εξαιρετικά επιτυχημένη καριέρα της στο μόντελινγκ – η οποία με προσεκτικές επιλογές παραμένει ενεργή μέχρι σήμερα – η Christy Turlington είναι γνωστή και για το φιλανθρωπικό της έργο, το οποίο πραγματοποιεί μέσα από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό, “Every Mother Counts”, που ιδρύθηκε από την ίδια το 2010. Φέτος, μεταξύ άλλων, την είδαμε να επαναφέρει λίγη από τη δόξα των 90s, όταν έγινε το κεντρικό πρόσωπο στην καμπάνια εσωρούχων του Calvin Klein.

KRISTEN MCMENAMY, 47



Η περίοδος της μεγάλης δόξας διήρκεσε για την Kristen McMenamy, σχεδόν μια ολόκληρη δεκαετία, με την έναρξη της πορείας της στο μόντελινγκ να σηματοδοτείται στα τέλη των 80s και την διακριτική αποχώρηση να ακολουθεί στις αρχές των 90s. Η επιτυχία της οφείλονταν στο ανδρόγυνο παρουσιαστικό της, που σε συνδυασμό με τα σχεδόν πάντα μακριά μαλλιά της και τη χλωμή επιδερμίδα, την έκανε να μοιάζει σαν ξεπήδησε από τις σελίδες παραμυθιού. Εκτός από αγαπημένη σχεδιαστών όπως ο Valentino και ο Versace, υπήρξε η μούσα των πιο ταλαντούχων φωτογράφων μόδας, όπως οι Helmut Newton, Richard Avedon και Steven Meisel. Εκείνος όμως που έμελλε να κερδίσει τη δική της καρδιά, δεν ήταν άλλος από τον επίσης φωτογράφο, Miles Aldridge, τον οποίο λίγο αργότερα παντρεύτηκε. Στο γάμο της, παράνυμφος έγινε η Naomi Campbell, ενώ στον γαμπρό την παρέδωσε ο Karl Lagerfeld. Η Kristen McMenamy, είναι το πρόσωπο που επέλεξε ο Alexander Wang, για να πρωταγωνιστήσει στην πιο πρόσφατη καμπάνια του οίκου Balenciaga.

KATE MOSS, 39


Ξεκίνησε την καριέρα της στο μόντελινγκ, πολύ πριν ξεκινήσει την ενήλικη ζωή της. Ήταν μόλις δεκατεσσάρων ετών, όταν κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού με τον πατέρα της, τράβηξε την προσοχή της ιδιοκτήτριας του πρακτορείου μοντέλων, Storm Model Management, της Sarah Doukas. Η δεκαετία του ’90, τη βρήκε να δουλεύει για τους πιο φημισμένους οίκους μόδας, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονταν ονόματα όπως αυτά των Gucci, Dolce & Gabbana, Calvin Klein και Chanel. Οι εφηβικές διαστάσεις της, που στη συνέχεια δεν έμοιαζαν να ταυτίζονται με την ημερομηνία γέννησης της, έγιναν μια από τις βασικές διαφωνίες τόσο για τον κόσμο της μόδας, όσο και για το κοινό. Σήμερα, παρά το γεγονός ότι έχει συμπληρώσει πλέον το τριακοστό ένατο έτος της ηλικίας της, το τηλέφωνο της δε σταματά να χτυπάει και εξακολουθεί να θεωρείται ένα από τα πλέον περιζήτητα μοντέλα του κόσμου.

sarc.gr


 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.