Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

Αλμυρό καθαριστικό για τα ασημικά

Το αλάτι έχει εξαιρετική καθαριστική δράση. Επιπλέον κάνει χρυσή δουλειά – σε συνδυασμό με τη μαγειρική σόδα – στο γυάλισμα ασημένιων κοσμημάτων και αντικειμένων που έχουν θαμπώσει ή μαυρίσει από τον χρόνο.

Πώς γίνεται ο καθαρισμός

Αν θέλεις να καθαρίσεις ασημένια κοσμήματα, θα καλύψεις με ένα φύλλο αλουμινόχαρτου τον πάτο και τα τοιχώματα ενός γυάλινου ή πλαστικού σκεύους (στο μέγεθος ενός μεγάλου μπολ).

Θα προσθέσεις δύο κούπες ζεστό νερό, μια κουταλιά της σούπας αλάτι χοντρό και μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα.

Θα βυθίσεις τα κοσμήματα μέσα στο διάλυμα και θα τα αφήσεις για λίγη ώρα. Μόλις καθαρίσουν, θα τα βγάλεις από το νερό και θα τα σκουπίσεις με ένα μαλακό πανί ώσπου να γυαλίσουν.

Για άλλα πιο ογκώδη ασημένια αντικείμενα, θα χρησιμοποιήσεις μεγαλύτερο σκεύος (ώστε να τα χωράει) και τις διπλάσιες ποσότητες από τα παραπάνω υλικά ακολουθώντας την ίδια διαδικασία καθαρισμού και γυαλίσματος.

goldenmag





 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.