Ad

Από το Blogger.
 
Τα άρθρα που υπάρχουν στο Simple Mind είναι επι το πλείστων ξένα και αλιευμένα απο άλλες σελίδες στο διαδίκτυο. Μπορείτε να βρείτε την πηγή στην κάτω μεριά του εκάστοτε κειμένου.

Για οποιαδήποτε παρατήρηση, συμβουλή ή ακόμα αν θέλετε να δημοσιεύσουμε κάποιο άρθρο σας μπορείτε να μας στείλετε mail στο masterlista11@gmail.com

Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΙ ΘΑΥΜΑΣΤΕΣ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ ΤΕΣΛΑ

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ

Πέθανε μόνος,ξεχασμένος από όλους,το 1942.Δεν είχε ούτε φίλους ούτε χρήματα.Τον βρήκαν έπειτα από τρείς μέρες στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου έμενε.'Ηρθε στον κόσμο στις 10 Ιουλίου του1856.Πατερας του ήταν ένας ορθόδοξος ιερέας με το όνομα Μιλιούτιν και η μητέρα του λεγόταν Μάντι.Το 1862 πήγε στο σχολείο του Κάρλοβακ οπού διακρίθηκε για τις ικανότητές του.Το 1875 στα 19 του γράφτηκε στο πανεπιστήμιο του Γκράτζ για να σπουδάσει Εφαρμοσμένη Ηλεκτρομηχανική.
Ο Τέσλα είχε φωτογραφική μνήμη και αποστήθιζε ολόκληρους τόμους,ήταν ενα υπερευαίσθητο άτομο που ζούσε σε έναν κόσμο πλημμυρισμένο από υψηλές συχνότητες.Αντιλαμβανόταν μία μύγα που καθόταν στο τραπέζι,άκουγε τον θόρυβο που έκανε το ρολόι που λειτουργούσε τρία δωμάτια μακριά.Στην αυτοβιογραφία του αναφέρει ότι είχε <<λάμψεις έμπνευσης>>.Σαν νέος ήταν ασθενικός,υπέφερε από κατάθλιψη και έβλεπε εκτυφλωτικές αστραπές συνοδευόμενες από παραισθήσεις.Είχε οράματα ακούγοντας μόνο μια λέξη ή μια ιδέα.Αυτό προκαλούσε μέσα στον εγκέφαλό του μία καταιγίδα πιθανοτήτων,και μπορούσε με την θέλησή του να <<δει>> το αντικείμενο της φαντασίας του με ρεαλιστικές λεπτομέρειες.Με αυτόν τον τρόπο απεικόνιζε διανοητικά μια εφεύρεση σε τόσο συγκεκριμένη μορφή ώστε μπορούσε να δώσει οδηγίες για την κατασκευή της σαν να είχε μπροστά του τα σχέδια τυπωμένα σε χαρτί.Το 1879 όταν αποφοίτησε από το πανεπισημιο εργάσθηκε σε διάφορες εταιρίες εφαρμόζοντας βελτιώσεις σε ηλεκτρικές συσκευές.
Το 1882 πήγε στο Παρίσι και δούλεψε σαν μηχανικός στην εταιρία Έντισον σχεδιάζοντας βελτιώσεις στον ηλεκτρικό εξοπλισμό.Το 1884 έφυγε από το Παρίσι στην Αμερική με τα σχέδια της καινούριας του μηχανής εναλλασσόμενου ρεύματος , με συστατική επιστολή για τον Έντισον γραμμένη απ ΄ τον Τσάρλς Μπάτσελορ,Διευθυντή της εταιρίας στο Παρίσι . Η επιστολή έγραφε " Ξέρω δύο μεγάλους άντρες,ο ένας είσαι εσύ , ο άλλος είναι αυτός ο νεαρός" .Εκτός από τον Έντισον συνεργάστηκε και με τον Αϊνστάιν αλλά κα με πολλούς ακόμα σπουδαίους επιστήμονες της εποχής του.
Το σημερινό επίτευγμα του εναλλασσόμενου ρεύματος που έχει καθολική χρήση στις ζωές μας το οφείλουμε σε αυτόν.


Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για αυτόν και τις εφευρέσεις του,αλλά θα αρκεστούμε στην παρούσα φάση απλά να τις αναφέρουμε χωρίς περαιτέρω ανάλυση.

ΟΙ ΕΦΕΥΡΕΣΕΙΣ ΤΟΥ

Υπάρχει ένας μεγάλος κατάλογος και μελέτες με τις οποίες ασχολήθηκε ο Νικολά Τέσλα.Παρατίθενται εδώ έτσι ώστε ο αναγνώστης να μπορέσει να κρίνει από μόνος του για τη μεγαλοφϋία του << πρακτικού μηχανικού>>που άλλαξε τον κόσμο.Δυστυχώς δεν είναι δυνατόν να απλοποιήσουμε φραστικά τους ορισμούς , για να γίνουν περισσότερο κατανοητοί.Ο Τέσλα κάλυψε σχεδόν τα πάντα στον τομέα της τεχνολογίας.
Συσκευές διαφόρων ειδών που χρησιμοποιούν περιστρεφόμενα μαγνητικά πεδία.
Σύστημα μεταφοράς εναλλασσόμενου ρεύματος σε μεγάλη απόσταση.
Μέθοδοι και συσκευές για μεταφορά ισχύος.
Συσκευές προστασίας από κεραυνούς.
Αεροσκάφοι VTOL ( κάθετου απογειώσεως).
Δυναμική θεωρία της βαρύτητας.
Θεωρία ηλεκτικών οχημάτων.
Πολυφασικά συστήματα.
Συστήματα για τηλεπικοινωνία.
Ταλαντωτές ραδιοσυχνοτήτων.
Ρομποτική.
Λογικές πύλες.Έχουν σχέση με τις σημερινές διόδους των υπολογιστών.
Ηλεκτροθεραπεία: Ρεύματα Τέσλα.
Φαινόμενα σύνθετων αντιστάσεων.
Φαινόμενα Τέσλα.
Ηλεκτροστατικά πεδία Τέσλα.
Κανόνες Τέσλα.
Πηνίο Μπιφίλαρ.
Τηλε- γεω- δυναμική.
Μονώσεις.
Μορφές ηλεκτρικών διακοπτών και μέθοδοι ρύθμισης τρίτης επαφής.
Στρόβιλοι Τέσλα ( λέγονται και στρόβιλοι χωρίς πτερύγια) για το νερό , τον ατμό και τα αέρια.
Αντλίες Τέσλα.
Επαγωγικός κινητήρας.
Περιστροφικός μετασχηματιστής.
Εναλλάκτης υψηλών συχνοτήτων.
Πηνίο Τέσλα.
Πομπός ενίσχυσης και μετάδοσης σημάτων.
Κατασκευές για την αύξηση της έντασης των ηλεκτρικών ταλαντώσεων.
Πυκνωτές εκφόρτισης.
Ταλαντωτής Τέσλα.
Μπουζί Τέσλα.
Συμπιεστής Τέσλα.
Σωλήνες ακτίνων Χ , που χρησιμοποιούν τη διαδικασία ( φρεναρίσματος) των ηλεκτρονίων.
Συσκευές ιονισμένων αερίων.
Συσκευές για εκπομπές υψηλής τάσης.
Συσκευές δέσμης φορτισμένων σωματιδίων.
Συστήματα φωτισμού με σπινθήρες.
Μέθοδος επίτευξης υπέρ- χαμηλής αντίστασης στη δίοδο ηλεκτρικών ρευμάτων.( πρωτοπορία στην υπεραγωγιμότητα).
Κυκλώματα πολλαπλασιασμού της τάσης.
Συσκευές σπινθήρων υψηλής τάσης.


Ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι χρησιμοποιούμε περίπου τις μισές μόνο από τις εφευρέσεις του.Οι υπόλοιπες δεν μπορούν ακόμα να μπουν σε εφαρμογή.Ο λόγος είναι το γεγονός ότι δεν έχουμε το σχετικό επίπεδο τεχνολογίας για να τις χρησιμοποιήσουμε . Ακόμα λιγότεροι όμως ξέρουν ότι οι υπόλοιπες μπορούν , αν χρησιμοποιηθούν σωστά , να σταματήσουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.Πολλοί λένε ότι ο Τέσλα δολοφονήθηκε από πράκτορες των Γερμανών.Επρόκειτο να συναντηθεί με το Ρούσβελτ.Ήθελε να του ,μιλήσει και να κάνει αποκαλύψεις σχετικά με τη συμπαντική ενέργεια και τους τρόπους με τους οποίους μπορούσε να δεσμευτεί και να χρησιμοποιηθεί.Αυτό θα βοηθούσε πολύ στη νίκη των συμμάχων κατά του Άξονα.Έτσι φαινεται πολύ λογικό το ότι οι Ναζί, ίσως έστειλαν δολοφόνους για να του κλείσουν το στόμα.
Στην περίπτωση που συνέβει αυτό, οι Ναζί θα βρέθηκαν με σχέδιά του στα χέρια τους.Οι εφαρμογές του για αντιβαρυτικά οχήματα σε συνδυασμό τις έρευνες των Ναζί σχετικά με τα VIMANAS , ( περιγραφές για τη δημιουργία αντιβαρυτικών οχημάτων από τις Ινδικές Βέδες και συγκεκριμένα από ΒΙΜΑΝΙΚΑ ΣΑΑΣΤΡΑ ) , έφτασαν στην υψηλή τεχνολογία των Χανεμπού,των αντυβαρυτικών οχημάτων ( σε πειραματικό στάδιο) των Γερμανών κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου πολέμου .
Άλλες φήμες λένε ότι κατέληξαν σημειώσεις του στα χέρια των μυστικών υπηρεσιών της Αμερικής.
Επίσης η τεχνολογία του σχετίζεται με τη χειραγώγηση των καιρικών φαινομένων, που εφαρμόζονται από τους Αμερικάνους στην Αλάσκα, αλλά και των Ρώσων στη Σιβηρία με τα πρόγραμματα HAARP και Τρυποκάρυδος αντιστοίχως ,που θα αναφερθούν εκτενέστερα σε άλλο θέμα.
Τέλος, κάθε μεγάλος επιστήμονας εμποδίζεται πάντα να φέρει την ειρήνη στον κόσμο.Η εφαρμογή της επιστήμης , έχει πάντα δύο προσανατολισμούς στη χρήση της ,για καλό και για κακό.Εξαρτάται πάντα από ποιον κατέχεται.Βλέπουμε πάντα το σαμποτάζ των επιστημόνων από σκοτεινούς κύκλους που υποθάλπτουν τον ίδιο τον άνθρωπο χρησιμοποιώντας προηγμένη τεχνολογία για έλεγχο της μάζας προς όφελός τους,από την εποχή των αρχαίων ιερατείων ακόμα,οι λίγοι κατείχαν τη γνώση και χεραγωγούσαν τη μάζα.Στις ημέρες μας δε φαίνεται να έχει αλλάξει κάτι.Μόνο με έρευνα θα καταλήξουμε στο τι πραγματικά συμβαίνει τριγύρω μας.


Στην τελευταία φωτογραφία , τα σχέδια του ηλεκτικού αναμεταδότη του Τέσλα.Μου θυμίζουν,προσωπική μου άποψη,τους κίονες Ιωνικού ρυθμού της αρχαίας Ελλάδας.(σπείρα , σύμβολο ενέργειας).

planetx14

 
Simple Mind © 2011 SpicyTricks & ThemePacific.